Barilla Spaghetti alla Caruso

45 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4129x
Tento recept byl vytvořen velkým tenorem Enricem Carusem, který nade všechno miloval typické těstoviny z jeho rodné Neapole.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Stroužky česneku rozkrájejte na čtvrtiny a osmažte na oleji. Když česnek začne zlátnout, vyjměte ho a přidejte nakrájená rajčata a papriku nakrájenou na kousky. Zvyšte teplotu, přidejte oregano, drcené chilli a dostatečné množství bazalky do omáčky.

Mezitím pokrájejte cuketu na kolečka, obalte je v mouce a osmažte na oleji.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vody na al dente, sceďte je, promíchejte s rajčatovou omáčkou, osmaženou cuketou a posypte nasekanou petrželkou.

Historie pokrmu

Enrico Caruso je jedním z nejvíce proslulých a slavných operních tenorů ve světě. V Itálii je jeho sláva spjatá s počátkem jeho pěvecké kariéry ve městě Neapoli na konci 19. století. V Americe, kde se jeho jméno rychle šířilo mezi milovníky opery od roku 1903, byl známým protagonistou na operním jevišti.

Legenda říká, že recept Pasta alla Caruso byl vynalezen velkým tenorem osobně, který bezmezně miloval své rodné město Neapoli i přes kritiku, kterou obdržel od svých krajanů. Příběh také vypráví, že poté, co byl chladně přijat spoluobčany se Caruso zapřísáhl, že již v Neapoli znovu nikdy zpívat nebude, a že se pouze do Neapole vrátí, aby si vychutnal své oblíbené těstoviny.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Barilla autor receptu:

Barilla Spaghetti alla Caruso

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
5
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Barilla Spaghetti alla Caruso

Přidat příspěvek k receptu Barilla Spaghetti alla Caruso
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept