reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Stroužky česneku rozkrájejte na čtvrtiny a osmažte na oleji. Když česnek začne zlátnout, vyjměte ho a přidejte nakrájená rajčata a papriku nakrájenou na kousky. Zvyšte teplotu, přidejte oregano, drcené chilli a dostatečné množství bazalky do omáčky.

Mezitím pokrájejte cuketu na kolečka, obalte je v mouce a osmažte na oleji.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vody na al dente, sceďte je, promíchejte s rajčatovou omáčkou, osmaženou cuketou a posypte nasekanou petrželkou.

Historie pokrmu


Enrico Caruso je jedním z nejvíce proslulých a slavných operních tenorů ve světě. V Itálii je jeho sláva spjatá s počátkem jeho pěvecké kariéry ve městě Neapoli na konci 19. století. V Americe, kde se jeho jméno rychle šířilo mezi milovníky opery od roku 1903, byl známým protagonistou na operním jevišti.

Legenda říká, že recept Pasta alla Caruso byl vynalezen velkým tenorem osobně, který bezmezně miloval své rodné město Neapoli i přes kritiku, kterou obdržel od svých krajanů. Příběh také vypráví, že poté, co byl chladně přijat spoluobčany se Caruso zapřísáhl, že již v Neapoli znovu nikdy zpívat nebude, a že se pouze do Neapole vrátí, aby si vychutnal své oblíbené těstoviny.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Barilla Spaghetti alla Caruso