reklama
hledat uživatel
       

Barevné želé

Recept po babičce na kostky barevného želé, obalované v cukru.


  • 4,3

    4,2 4
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Postup přípravy

Den předem přelijeme agar vodou a necháme ho rozpustit.

Pak ho s cukrem svaříme "na nit". Kápneme si na lžičku a zjistíme, jestli želíruje. Přidáme kyselinu, aroma (rumové, ananasové, kokosové) i barvivo (červené, žluté), promícháme a rozléváme do formiček vypláchnutých studenou vodou. Necháme ztuhnout.

Ztuhlé barevné želé vyklápíme, pomůžeme si u krajů špičkou nože, obalujeme cukrem.

Poprvé doporučuji připravit barevné želé z poloviční dávky, je toho dost. Můžete si želé rozdělit na poloviny a každé obarvit jinou barvou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Barevné želé

    Celkový počet komentářů: 4
    • jiri
      jiri

      agar se dá koupit v každé jepší prodejně a v prodejnách s biopotravinami.

      30.04.2010 19:05:43

    • Autorka
      Autorka

      agar - japonská želatina, kanten Potravinářská přísada získávaná z červených mořských řas. Používá se k ochucování, jako stabilizátor nebo zahušťovací prostředek. Používá se hlavně v asijských sladkých kuchyních. Zkuste některou prodejnu s asijskou kuchyní.

      18.08.2008 21:15:35

    • Unka
      Unka

      Tedy cukráři.

      18.08.2008 21:08:31


    • Unka
      Unka

      No jo, ale kde sehnat agar. V obchodech tvrdí, že to mají jen pekaři.

      18.08.2008 21:07:52


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Barevné želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.