Banány v pařížském krému

1 hod | dezert | česká kuchyně | recept zobrazen: 355x
Recept na výbornou nepečenou dobrotu.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Den předem povaříme smetanu ke šlehání, nalámanou čokoládu, moučkový cukr a máslo. Směs necháme vychladnout a vložíme do chladničky.

Na druhý den směs vyšleháme, přidáme želatinu připravenou podle návodu a důkladně smícháme.

Chlebíčkovou formu vyložíme fólií. Na dno formy dáme trochu krému, rovnoměrně rozetřeme, rozložíme čtvercové oplatky (sušenky), potřeme krémem, obložíme podélně nakrájenými banány, znovu potřeme krémem a přikryjeme oplatky. Postup ještě jednou zopakujeme. Vrch nepečeného dezertu potřeme krémem a dáme ztuhnout do chladničky.

Na druhý den dezert vyklopíme z formy, fólii odstraníme a nakrájíme na řezy. Banány v pařížském krému chutnají výborně ke kávě.

babička Jarunka69 autor receptu:

Banány v pařížském krému

Počet přidaných receptů: 62

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,6
slabší recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Banány v pařížském krému

Recept se nachází v 25 kuchařkách
PEČIVO - Nepečené dezerty
babička Jarunka69
PEČIVO - Nepečené dezerty 10 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2813 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Banány v pařížském krému

Přidat příspěvek k receptu Banány v pařížském krému
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept