reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Banánovo-čokoládová buchta

Veganský recept na buchtu s chutí čokolády a banánů. Je pevná, nedrobivá a navíc doopravdy chutná.


  • 5,0

    5 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 165 °C. Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku.

Polovinu čokolády na vaření nastrouháme, druhou polovinu nožíkem nakrájíme na kousky. Budou tam drobné i větší kusy čokolády, ale to nevadí. 6 oloupaných banánů nakrájíme na silnější kolečka. Bílé tofu nakrájíme na kousky.

V míse smícháme všechny suché přísady. Do druhé mísy dáme jeden oloupaný banán a tofu, přidáme vodu, rum a olej a rozmixujeme na hladkou kašičku. Tu nalijeme do sypké směsi a pořádně vymícháme.

Na plech nalijeme polovinu těsta a uhladíme. Celý povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a hustě poklademe nakrájenými banány. Nalijeme druhou polovinu těsta a opět uhladíme. Pokud některé banány trochu vykukují, nevadí to, buchta nakyne.

Banánovo-čokoládovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.

Poznámka: Původně jsem chtěla buchtu pocukrovat, nebo na ni dát ušlehanou veganskou šlehačku, ale bylo by to asi příliš, takhle je směs chuti čokolády a banánů vyvážená a sladká je dost. Doporučuji dát do buchty pravé holandské kakao, protože kakao, které je na trhu s označením kakao holandského typu, nemá s kakaem nic společného. Pokud ho použijete omylem na buchtu, budete zklamaní a buchta bude skoro bez chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Banánovo-čokoládová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.