reklama
hledat uživatel
       

Banana foster

Pod luxusně znějícím názvem se neskrývá nic jiného než flambovaný banán v karamelové omáčce. Použitý banánový likér lze nahradit třeba vaječným koňakem.


  • 3,3

    132×

    3,2 132
  • 15 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Banány oloupeme a podélně rozpůlíme.

V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme cukr a skořici. Vaříme mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme likér a vložíme banány.

Když začne banán hnědnout a měknout, opatrně přilijeme lehce zahřátý rum. Omáčku krátce prohřejeme. Poté pánev nakloníme směrem od sebe tak, aby alkoholové páry začaly hořet.

Poté, co alkohol dohoří, vyjmeme banány a vždy dvě půlky banánů umístíme přes sebe do tvaru kříže na kopečky zmrzliny.

Na závěr přelijte banány teplou sladkou omáčkou a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Banana foster

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.