reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Balkánský bramborák

Bramboráky jsme si připravovali na dovolené v Chorvatsku, ale jsou dobré kdykoli a kdekoli. Můžeme použít různé druhy náplně a současně je mezi sebou kombinovat. Výborný recept.


  • 4,3

    4,3 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

V moždíři utlučeme 4 - 5 stroužků česneku spolu s několika lístky čerstvé bazalky, pepřem a solí. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupané syrové brambory. Pro čtyři lidi stačí 4 - 5 velkých brambor. Do mísy s nastrouhanými brambory přidáme roztlučené koření se solí, česnekem a bazalkou. Směs rozetřené na kaši a pořádně promícháme. Dosolíme podle chuti.

Rajčata a papriky nakrájíme na drobné kousky a pak přidáme černé olivy nakrájené na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše smícháme v míse, přidáme trochu soli a chilli koření podle chuti.

Na rozpálený olej na pánvi rozprostřeme bramborovou hmotu. Lžící ji přitlačíme k pánvi a k jejím okrajům tak, aby vznikl celistvý bramborák. Pečeme tak dlouho, dokud se neodloupne od pánve a dokud spodní strana není upečená dozlatova. Pak otočíme a pečeme po druhé straně. Jakmile bramborák otočíme, okamžitě ho pokryjeme připravenou zeleninovou směsí a pečeme.

Luxusnější verzi bramboráku připravíme tím, že zeleninu ještě polijeme rozšlehaným vejcem a na závěr pečení, když zelenina trochu změkne a vejce ztuhne, posypeme bramborák nastrouhaným sýrem.

Po upečení vyndáme bramborák špachtlí z pánve a necháme na talíři okapat olej. Pozor při vytahování z pánve, aby se nám bramborák nerozpadl. Tomu zabráníme delším smažením.

Bramborák můžeme připravit v různých variantách s různým kořením a náplní, například salám, klobása, mleté maso apod.

Balkánský bramborák podáváme samotný. Bramborák by měl být propečený tak akorát, aby žárem moc neztvrdl. Nejchutnější je s vláčným vnitřkem a propečenými okraji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Balkánský bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.