reklama
hledat uživatel
       

Balatonské vejce

Ranní nebo večerní chuťovka z běžných domácích surovin, vajec, salámů a sýrů.


  • 2,4

    41×

    2,4 41
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro jednu osobu vymažeme máslem ohnivzdornou misku. Polovinu misky překryjeme plátkem sýra. Sýr pokryjeme tence nakrájenými plátky žampionů. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Polijeme třemi lžičky olivového oleje. Osolíme a opepříme. Posypeme (dle chuti) čerstvě nastrouhaným koriandrem. Překryjeme opět plátkem sýru.

Do druhé poloviny misky vložíme plátek (plátky) italského, nebo jiného měkkého salámu. Pokryjeme nadrobno nakrájenou uzenou slaninou. Přidáme dva klínky taveného sýra a plátky natvrdo uvařeného vajíčka. Opět překryjeme plátkem-ky salámu. Navrch vyklopíme jedno nebo dvě celá vejce tak, aby žloutek zůstal v celku. Balatonské vejce pečeme 15 min.

Dobrou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Balatonské vejce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.