reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Báječná domácí čokoládová zmrzlina

Výborný recept na domácí zmrzlinu ze smetany, mléka, žloutků a cukru. Dochutíme kakaem, oříšky a vším, co máme rádi. Po zmražení můžeme polít vynikající polevou.


  • 2,0

    2 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Smetanu ke šlehání a mléko nejprve zahřejeme na teplotu kolem 60 °C. V misce našleháme žloutky s cukrem krupice a přidáme do horké smetany s mlékem. Buďme ale opatrní, ať se nám smetana a ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.

Na dochucení zmrzliny použijeme cokoliv, co máme rádi, například hořké kakao, mleté ořechy, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem. Vybrané přísady lehce vmícháme do zmrzliny a potom vložíme zmrzlinu do mrazáku.

Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžeme přidat libovolné množství kakaa. Můžeme si tak vyrobit i hořké čokoládové potěšení.

K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková a vanilková poleva. Smícháme cukr moučka s kakaem, po lžičkách přidáváme horkou vodu a doplníme nasekanými oříšky. Pokud se nám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijeme na zdobení pikao.

Báječnou domácí čokoládovou zmrzlinu podáváme ozdobenou polevou a pohár můžeme ještě dozdobit podle chuti a fantazie. Jako variaci můžeme přidat rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Báječná domácí čokoládová zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.