reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Báječná domácí čokoládová zmrzlina

Výborný recept na domácí zmrzlinu ze smetany, mléka, žloutků a cukru. Dochutíme kakaem, oříšky a vším, co máme rádi. Po zmražení můžeme polít vynikající polevou.


  • 2,0

    2 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Smetanu ke šlehání a mléko nejprve zahřejeme na teplotu kolem 60 °C. V misce našleháme žloutky s cukrem krupice a přidáme do horké smetany s mlékem. Buďme ale opatrní, ať se nám smetana a ani žloutky nesrazí! Výsledná směs má mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.

Na dochucení zmrzliny použijeme cokoliv, co máme rádi, například hořké kakao, mleté ořechy, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem. Vybrané přísady lehce vmícháme do zmrzliny a potom vložíme zmrzlinu do mrazáku.

Výhodou domácí čokoládové zmrzliny je, že do ní můžeme přidat libovolné množství kakaa. Můžeme si tak vyrobit i hořké čokoládové potěšení.

K čokoládové zmrzlině se nejlépe hodí oříšková a vanilková poleva. Smícháme cukr moučka s kakaem, po lžičkách přidáváme horkou vodu a doplníme nasekanými oříšky. Pokud se nám na zdobení nechce vyrábět čokoládová poleva, použijeme na zdobení pikao.

Báječnou domácí čokoládovou zmrzlinu podáváme ozdobenou polevou a pohár můžeme ještě dozdobit podle chuti a fantazie. Jako variaci můžeme přidat rybízovou zmrzlinu a pohár čerstvým rybízem i dozdobíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Báječná domácí čokoládová zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.