reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

na potření

Postup přípravy

Všechny ingredience promícháme najednou a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.

Z těsta vytváříme bochánky, které rukou na vále přizpůsobíme buď bulkám nebo potom bagetám. Bulky sypeme solí, mákem, sezamem nebo kmínem podle chuti. Vytvarované bagety nebo bulky necháme chvilku vykynout. Vykynuté bagety nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem. Kousky dáme na pekáč.

Po nakynutí těsta namašlujeme jednotlivé kousky vajíčkem, které je naředěno trochou mléka. Bagety nebo bulky pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bagety nebo bulky

Celkový počet komentářů: 114
  • Zdeněk
    Zdeněk

    bagety a bulky

    Peču úspěšně bagety a cléb horal již několik let.
    Zdá se mi na 600 g mouky příliš málo tekutiny / 1a1/4 dcl/
    Při výrobě těsta fermentuji toto těsto 16 až 18 hodin-držím se francouzkého receptu.
    Pečivo i cléb je daleko voňavější.
    Pokud budete mít zájem,tak Vám recepty zašlu.
    Samozřejmě,že ten Váš recept vyzkouším a odepíši,jak jsem byl spokojen.
    Zdeněk

    16.03.2011 15:19:18

Nalezeno receptů: 114

Přidat příspěvek k receptu Bagety nebo bulky