reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bagety nebo bulky

Bagety nebo bulky

Jednoduchý recept na bagetky nebo bulky.


  • 4,6

    276×

    4,6 276
  • 1 h 15 min

  • 49×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny ingredience promícháme najednou a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1/2 hodiny kynout.

Z těsta vytváříme bochánky, které rukou na vále přizpůsobíme buď bulkám nebo potom bagetám. Bulky sypeme solí, mákem, sezamem nebo kmínem podle chuti. Vytvarované bagety nebo bulky necháme chvilku vykynout. Vykynuté bagety nařízneme žiletkou nebo ostrým nožem. Kousky dáme na pekáč.

Po nakynutí těsta namašlujeme jednotlivé kousky vajíčkem, které je naředěno trochou mléka. Bagety nebo bulky pečeme kolem 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bagety nebo bulky

    Celkový počet komentářů: 118
    • Zdeněk
      Zdeněk

      bagety a bulky

      Peču úspěšně bagety a cléb horal již několik let.
      Zdá se mi na 600 g mouky příliš málo tekutiny / 1a1/4 dcl/
      Při výrobě těsta fermentuji toto těsto 16 až 18 hodin-držím se francouzkého receptu.
      Pečivo i cléb je daleko voňavější.
      Pokud budete mít zájem,tak Vám recepty zašlu.
      Samozřejmě,že ten Váš recept vyzkouším a odepíši,jak jsem byl spokojen.
      Zdeněk

      16.03.2011 15:19:18

    Nalezeno receptů: 118

    Přidat příspěvek k receptu Bagety nebo bulky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.