Bageta plněná vepřovou krkovičkou

35 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 656x
Recept na bagetu plněnou plátkem pečené krkovice s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem. Opečenou krkovičku podáváme v chlebové bagetě s listovým salátem a rajčaty jako sytou chuťovku, ale i místo oběda či večeře
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut odležet.

Mezitím si připravíme pikantní omáčku. Oloupanou cibuli, česnek a čerstvý zázvor nasekáme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Pak vmícháme rajčatový protlak, chilli omáčku, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme do zhoustnutí. Pikantní omáčku, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

Připravíme si studený česnekový dresink. Jogurt řeckého typu promícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu rozležet. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a listy salátu omyjeme. Červenou oloupanou cibuli nakrájíme na jemno.

Odležené plátky krkovice opečeme na oleji z obou stran doměkka. Bagetu podélně rozkrojíme, polovinu potřeme pikantní omáčkou, poklademe plátkem opečené krkovice a čerstvě nakrájenou červenou cibulí, na kterou navršíme zeleninu a vše přelijeme česnekovým dresinkem. Naplněnou bagetu zakryjeme její druhou částí, zešikma překrojíme na poloviny a ihned podáváme.

Chlebovou bagetu plněnou pečenou krkovičkou s pikantní omáčkou a česnekovým dresinkem můžeme podávat jako vydatnou svačinu, ale také jako hlavní chod třeba k večeři.

Jarka-P autor receptu:

Bageta plněná vepřovou krkovičkou

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce

Recept Bageta plněná vepřovou krkovičkou byl 28.05.2017 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
24 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bageta plněná vepřovou krkovičkou

Přidat příspěvek k receptu Bageta plněná vepřovou krkovičkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept