
Bábovka
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
-
4,7
1 615×
-
1 hod
-
423×
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
1 615×
1 hod
423×
1 hrnek
3 ks
2 lžíce
1 hrnek
1 balíček
1 balíček
1 sklenka
2 hrnky
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.
2hrnky pol mouky ihrnek cukkr krystal 5vajec vyslehat bilky 3 vanjlkove cukry 1 az 21 smetany nejmene 30procent aby bylo testo pekne lite vse vysleham dohromady a pridam pul sklenky oleje a nakonec 1 prasek do peciva a bilky pecu necelou hodku zkusim spejli na 170 stupnuformu vymazu dukladne maslem a vysypu strouhankou kdyz ji vyndam vezmu nuz nne ostryavsude ho strcim se shoradolu po okrajich a v prostredku pak vyklopim musi vychladnout a pak ji zaznezim mouckovym cukrem
Právě se peče, ale jelikož má manžel DIA dietu, tak bez cukru pouze se sladidlem (xylitol). Přidala jsem mleté lískové ořechy a mražený černý rybíz. I bez cukru bude určitě moc dobrá. Děkuji za recept.
Super babovka a rychlá :)
Dělala jsem poprvé babovku a povedla se :) priste ,ale přidám víc cukru :)
Moc děkuji za recept :)
Dekuji za recept, dala jsem ale polovicni mnozstvi cukru a je tak akorat sladka. Chutna vsem, asi nedozije vecera.:)
Děkuji za recept. Už jsem ho pekla mockrát a pokaždé se mi povedl . At jsem dělala jakoukoli obněnu s ořechy ,jablky, tvarohem, kakaem,rumem.
Jen co jsem si upravila byl cukr
na 1/2 hrnku nám to stačí . hlavně v pořípadě s kombinací jablky.
Včera jsem ji právě pekla s rumem . :-)
Vodu ne ale mléko. Vždycky dělám bábovku i se sněhem, aby byla nadýchanější. Jogurt je dobrá volba, ale zvykli jsme si hotovou bábovku jíst s jogurtem smíchaným s domácí marmeládou. Ke kávě to nemá chybu.
Bábovku jsem pekla tak dvě hodiny s tím, že jsem ji tak třikrát vyklepla, protože nebylo poznat zda-li už je. Vždy byla hotová jen zvrchu..zbytek mi vytek. Po neúspěšných pokusech jsem to vzdala. Bábovka byla tak mastná, že se ani nedivím, že se nemohla dodělat.
Davam praskove stolni sladidlo FAN a vzdycky se mi srazi cim to je