
Bábovka
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
-
4,7
1 615×
-
1 hod
-
423×
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
1 615×
1 hod
423×
2 lžíce
1 hrnek
1 balíček
1 balíček
1 sklenka
2 hrnky
1 hrnek
3 ks
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.
2hrnky pol mouky ihrnek cukkr krystal 5vajec vyslehat bilky 3 vanjlkove cukry 1 az 21 smetany nejmene 30procent aby bylo testo pekne lite vse vysleham dohromady a pridam pul sklenky oleje a nakonec 1 prasek do peciva a bilky pecu necelou hodku zkusim spejli na 170 stupnuformu vymazu dukladne maslem a vysypu strouhankou kdyz ji vyndam vezmu nuz nne ostryavsude ho strcim se shoradolu po okrajich a v prostredku pak vyklopim musi vychladnout a pak ji zaznezim mouckovym cukrem
...než vložíš text tak si to přečti.Abych luštil!
Právě se peče, ale jelikož má manžel DIA dietu, tak bez cukru pouze se sladidlem (xylitol). Přidala jsem mleté lískové ořechy a mražený černý rybíz. I bez cukru bude určitě moc dobrá. Děkuji za recept.
Super babovka a rychlá :)
Dělala jsem poprvé babovku a povedla se :) priste ,ale přidám víc cukru :)
Moc děkuji za recept :)
Dekuji za recept, dala jsem ale polovicni mnozstvi cukru a je tak akorat sladka. Chutna vsem, asi nedozije vecera.:)
Děkuji za recept. Už jsem ho pekla mockrát a pokaždé se mi povedl . At jsem dělala jakoukoli obněnu s ořechy ,jablky, tvarohem, kakaem,rumem.
Jen co jsem si upravila byl cukr
na 1/2 hrnku nám to stačí . hlavně v pořípadě s kombinací jablky.
Včera jsem ji právě pekla s rumem . :-)
Bábovku jsem pekla tak dvě hodiny s tím, že jsem ji tak třikrát vyklepla, protože nebylo poznat zda-li už je. Vždy byla hotová jen zvrchu..zbytek mi vytek. Po neúspěšných pokusech jsem to vzdala. Bábovka byla tak mastná, že se ani nedivím, že se nemohla dodělat.
Davam praskove stolni sladidlo FAN a vzdycky se mi srazi cim to je