reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 763×

    4,6 1763
  • 1 hod

  • 430×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 409
    • iveta.matouskova
      iveta.matouskova

      Vyzkoušené a výborné

      Pekla se možná o něco déle, ale zato výsledek parádní.

      15.11.2011 13:21:46

    • Aleš
      Aleš

      Jen takový dotaz...sklenka a hrnek je myšleno jako stejný díl nebo je v tom nějaký objemový rozdíl? Já jen abych tam pak toho oleje nedal moc. Díky za odpověď

      08.11.2011 17:30:53

      • kol
        kol

        sklenka je cca 2 dcl
        hrnek 2,5 dcl

        16.11.2011 13:09:05


    • Jeninas
      Jeninas

      Tak jsme s přítelem zkusili tuhle bábovku. Těsto bylo dosti tekuté, pekla se cca hodinu a byla dost křehká, takže se při vyklepávání potrhala :-(. Nevím, jestli jsme něco udělali špatně, nebo je to špatně vymazanou formou, ale to mi nepřijde, vysypaná byla dobře... Možná jsme ji vyklepli moc brzo, nemá se vyklepávat vychladlá?

      07.11.2011 17:13:28

    • The_Pixie
      The_Pixie

      Tak bábovka dopadla nadmíru výborně, povedla se.......

      06.11.2011 17:42:53

    • Adéla
      Adéla

      Už jsem pekla se silikonovou formou a musím se pochválit.
      http://www.gastrocom.cz/katalo g/zbozi/profesionalni-gastrono mie/varne-nadoby-a-nastroje/fo rmy_923/silikonove/na-peceni_9 25/produkt/forma-babovka-velka

      28.10.2011 20:56:27

    • adeh
      adeh

      Přidal jsem drcené mandle a je výborná. Díky

      26.10.2011 20:57:02

    • Gaga
      Gaga

      Super,rychlá snadná prostě výborná:-)

      19.10.2011 17:54:07


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.