reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 615×

    4,6 1615
  • 1 hod

  • 423×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční videorecept: Nadýchané mandlové cukroví bez mouky a cukru

10. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 392
    • Sandra
      Sandra

      Někdy ty komentáře nechápu. Nejsem zrovna velká pekařka, ale rozčilování kvůli sklence nebo proč to není na váhu nechápu.
      Oleje jsem dala trochu méně než velikost hrnku a bábovku dělám již asi po několikáté a vždy super výsledek.
      Přítel ji sní skoro na posezení.
      Žádná hnusná suchá bábovka jako někteří jistě znáte. Tahle patří mezi TOP oprávněně.
      Děkuji za ní < 3

      16.02.2017 13:34:34

      • Klára
        Klára

        Díky za konečně normální komentář Sandro, je mi třináct a jsem očividně vychovanější a spokojenější než polovina lidí co napsali komentář. :D
        Letím udělat bábovku rodině! :D

        25.02.2017 20:32:01

    • Helena
      Helena

      Bábovka

      Myslela jsem, že ji dneska udělám, ale po zjištění, že tam mám dát 1 sklenka oleje ( jak velká je ta sklenka oleje??? 1 dcl, 2 dcl, 3 dcl??? Sklenky jsou totiž růtné velikosti) , tak to prostě vzdávám.
      DEJTE ZDE PROSÍM VELIKOST SKLENIČKY. Děkuji.

      01.06.2014 15:17:18


      • Libor
        Libor

        Re: Bábovka

        Tohle mě dokáže taky vytočit!!! Lidi, nemáte domá váhu, nebo jste tak blbí, že musíte hrnkovat???!! :(

        16.01.2015 18:51:13

      • Nika
        Nika

        Re: Bábovka

        Chce to jedine:trosku premyslet..a casem nabrat zkusennosti ...receptem to neni :-D

        19.01.2017 20:31:16

      • Bronko
        Bronko

        Re: Bábovka

        Hrnecek je 250ml, tedy ctvrt litru. sklenka je 200ml, tedy dve deci:) S jinou velikosti hrnicku prizpusob velikost sklenicky:)

        11.02.2017 20:21:18


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.