reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 611×

    4,6 1611
  • 1 hod

  • 423×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 580 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 391
    • Lucie
      Lucie

      Zatim se pece v troube, tak jsem zvedava jak dopadne. Misto polohrube mouky jsem pouzila "samokyprici" hladkou... jina tu k dostani neni, tak uvidime :)

      18.02.2013 00:52:01

    • Linda
      Linda

      sklenka a hrnek

      jaký je prosím rozdíl mezi sklenkou a hrnkem? Historie komentářů se mi nechce zobrazit. děkuji

      12.02.2013 14:33:00

      • Linda
        Linda

        Re: sklenka a hrnek

        aha, už to vidím, děkuji

        12.02.2013 14:34:05


    • Mischell
      Mischell

      Už jí budu dělat po třetí a pokaždé přidám něco jiného. Tůhle jsem jí polila ještě čokoládkou

      01.02.2013 16:23:20

    • mchillik
      mchillik

      je výborná, dělal jsem ji v silikonové formě a hned na poprvé se z úplně nové formy perfektně vyklopila. Všem moc chutnala. Krásně měkká, žádná dusivka. všem doporučuji

      28.01.2013 18:34:27

    • RENA
      RENA

      výborná už ji dělám podruhé a jinou už dělat nebudu... jen tuto!...

      26.01.2013 13:20:21

    • Laola
      Laola

      Výýýýbornááá, jinou už nebudu ani zkoušet, díky za recept!

      24.01.2013 21:30:14

    • drndova
      drndova

      tak jsem upekl tuto babovku a měla takovy uspěch že jinou už nepečeme opravdu vinikajicí.

      23.01.2013 17:43:19

    • Linda
      Linda

      A kolik prosím Vás je jedna sklenička? To mám vytáhnout půl litr, nebo skleničku na víno?

      20.01.2013 17:04:55

      • kol
        kol

        sklenka je cca 2 dl - už je to v diskusi popisované několikrát. Jinak všem děkuji za kladné ohlasy - jsem ráda, že Vám chutná

        21.01.2013 06:43:34


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.