
Bábovka
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
-
4,7
1 541×
-
1 hod
-
420×
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
1 541×
1 hod
420×
1 sklenka
2 hrnky
1 hrnek
3 ks
2 lžíce
1 hrnek
1 balíček
1 balíček
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.
Super babovka a rychlá :)
Dělala jsem poprvé babovku a povedla se :) priste ,ale přidám víc cukru :)
Moc děkuji za recept :)
Dekuji za recept, dala jsem ale polovicni mnozstvi cukru a je tak akorat sladka. Chutna vsem, asi nedozije vecera.:)
Děkuji za recept. Už jsem ho pekla mockrát a pokaždé se mi povedl . At jsem dělala jakoukoli obněnu s ořechy ,jablky, tvarohem, kakaem,rumem.
Jen co jsem si upravila byl cukr
na 1/2 hrnku nám to stačí . hlavně v pořípadě s kombinací jablky.
Včera jsem ji právě pekla s rumem . :-)
Vodu ne ale mléko. Vždycky dělám bábovku i se sněhem, aby byla nadýchanější. Jogurt je dobrá volba, ale zvykli jsme si hotovou bábovku jíst s jogurtem smíchaným s domácí marmeládou. Ke kávě to nemá chybu.
Většinou ji dělávám dle oka :-d Větší bábovka 5-6 někdy i 7 žloutků,1/2 hrnek cukr krupice dobře vyšlehat je základ. 3 hrnky polohr.mouky, kypř.prášek.do pečiva. Vyšlehaný sníh postupně přidávám s ostatním. 1 malá majonéza a trošku oleje tak 5 pol. lžic.Záleží i na mouce, protože některé mouky nejsou kvalitní.Majolku doporučuji, protože bábovku zvláční a nic nepokazí! Někteří přidávají místo majolky sádlo./Pokud se dává majolka nemusí být velké vejce neboť náhrada vajec je už v majonéze/ Vodu ani mléko nedávám vůbec.Pro lepší chuť dávám do těsta vanilkový cukr, trošku citronovou kůru a rozinky.Čtvrtku těsta si nechám a smíchám s kakaem,pokud chci dvoubarevnou.Bábovku nesmíme šidit s ingridiencemi, jinak to není bábovka :-D
Dal jsem méně vody i oleje a i tak je těsto velice řídké, mastné. Určitě nedoporučuji. Vyplatí se udělat nešizenou verzi.. máslo/mléko atd. Příště nikdy více.
Vynikající bábovka. Vždy se povede, jinou už nepeču :-)
Bábovku jsem pekla tak dvě hodiny s tím, že jsem ji tak třikrát vyklepla, protože nebylo poznat zda-li už je. Vždy byla hotová jen zvrchu..zbytek mi vytek. Po neúspěšných pokusech jsem to vzdala. Bábovka byla tak mastná, že se ani nedivím, že se nemohla dodělat.
Davam praskove stolni sladidlo FAN a vzdycky se mi srazi cim to je