reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 672×

    4,6 1672
  • 1 hod

  • 426×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 624 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 396
    • xcarmen
      xcarmen

      VYNIKAJÍCÍ bábovka, a že jsem už různých bábovek jedla dost... :) Děkuji za skvělý recept! Vyklopit šla bez problémů (když se dobře vysype a po upečení nechá vychladnout, neměl by to být problém, a to mám formu, která už něco pamatuje).

      11.03.2013 11:40:47

    • Marek
      Marek

      priste pridam rum, nebo rozinky, ale dobry :-)

      04.03.2013 22:43:09

    • martina
      martina

      nedoporučuji

      bábovka je sice jednoduchá, ale nechutnala mi. znám rozhodně lepší, podlě mě ze surovin jako je olej a voda nemůže vzejít výtečná a voňavá bábovka - můj názor.

      01.03.2013 09:39:37


    • Veronika
      Veronika

      Bábovka je opravdu výborná!!! Jak už tu někdo psal - jinou dělat nebudu!!! Jednoduchý, rychlý recept! Doporučuji i začátečníkům!!!

      22.02.2013 13:30:04

    • Lucie
      Lucie

      Zatim se pece v troube, tak jsem zvedava jak dopadne. Misto polohrube mouky jsem pouzila "samokyprici" hladkou... jina tu k dostani neni, tak uvidime :)

      18.02.2013 00:52:01

    • Linda
      Linda

      sklenka a hrnek

      jaký je prosím rozdíl mezi sklenkou a hrnkem? Historie komentářů se mi nechce zobrazit. děkuji

      12.02.2013 14:33:00

    • Mischell
      Mischell

      Už jí budu dělat po třetí a pokaždé přidám něco jiného. Tůhle jsem jí polila ještě čokoládkou

      01.02.2013 16:23:20

    • mchillik
      mchillik

      je výborná, dělal jsem ji v silikonové formě a hned na poprvé se z úplně nové formy perfektně vyklopila. Všem moc chutnala. Krásně měkká, žádná dusivka. všem doporučuji

      28.01.2013 18:34:27


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.