reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 603×

    4,6 1603
  • 1 hod

  • 423×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 391
    • Milena
      Milena

      Svůj recept

      Většinou ji dělávám dle oka :-d Větší bábovka 5-6 někdy i 7 žloutků,1/2 hrnek cukr krupice dobře vyšlehat je základ. 3 hrnky polohr.mouky, kypř.prášek.do pečiva. Vyšlehaný sníh postupně přidávám s ostatním. 1 malá majonéza a trošku oleje tak 5 pol. lžic.Záleží i na mouce, protože některé mouky nejsou kvalitní.Majolku doporučuji, protože bábovku zvláční a nic nepokazí! Někteří přidávají místo majolky sádlo./Pokud se dává majolka nemusí být velké vejce neboť náhrada vajec je už v majonéze/ Vodu ani mléko nedávám vůbec.Pro lepší chuť dávám do těsta vanilkový cukr, trošku citronovou kůru a rozinky.Čtvrtku těsta si nechám a smíchám s kakaem,pokud chci dvoubarevnou.Bábovku nesmíme šidit s ingridiencemi, jinak to není bábovka :-D

      04.07.2018 06:01:30

    • Mira
      Mira

      Špatný recept

      Dal jsem méně vody i oleje a i tak je těsto velice řídké, mastné. Určitě nedoporučuji. Vyplatí se udělat nešizenou verzi.. máslo/mléko atd. Příště nikdy více.

      03.06.2018 16:00:06

    • DominikaJurinova
      DominikaJurinova

      Komentář k receptu Bábovka

      Vynikající bábovka. Vždy se povede, jinou už nepeču :-)

      23.04.2018 15:43:34


    • Hana Soustruznikova
      Hana Soustruznikova

      Super rychlá snadná a chutná paradne

      18.04.2018 12:32:52

    • t84
      t84

      úprava receptu

      Zdravím. Já dělám bábovku dle receptu jen místo vody dám do hrnku jogurt a doleji mlékem aby byl hrnek plný. No a peču v horkovzdušné troubě celou dobu na 170 stupňů asi 60-70 minut kontroluji špejlí. Doba je odlišná, záleží jak komu trouba peče.

      12.04.2018 21:37:03

    • Bobo
      Bobo

      Komentář k receptu Bábovka

      S vodou se jmenuje Válečná bábovka a ta voda je v ní cítit, je taková šizená. Dneska se už tak šetřit nemusí, rozdíl je 4,-Kč a chuti to ubere.

      21.02.2018 18:06:28

    • sylvamh
      sylvamh

      Bezva moučník - klasika

      Bábovka je výborná, hrnková, rychlá a hned ji v neděli upeču. Díky za takový klasický moučník,
      který je vynikající ke kávě apd.

      17.02.2018 19:25:22

    • Martin
      Martin

      Podle receptu

      Bábovku jsem udělal v silikonové formě, vymazal ji a vršek bábovky zůstal přilepený ve formě. Bábovka se až moc na můj vkus rozpadá, ale chuťově dobrá.

      17.02.2018 18:11:14

    • jnachti
      jnachti

      Rychlá příprava, bábovka moc chutnala, díky za recept.

      16.02.2018 11:39:07


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.