reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 600×

    4,6 1600
  • 1 hod

  • 423×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 390
    • esterka cervena
      esterka cervena

      2hrnky pol mouky ihrnek cukkr krystal 5vajec vyslehat bilky 3 vanjlkove cukry 1 az 21 smetany nejmene 30procent aby bylo testo pekne lite vse vysleham dohromady a pridam pul sklenky oleje a nakonec 1 prasek do peciva a bilky pecu necelou hodku zkusim spejli na 170 stupnuformu vymazu dukladne maslem a vysypu strouhankou kdyz ji vyndam vezmu nuz nne ostryavsude ho strcim se shoradolu po okrajich a v prostredku pak vyklopim musi vychladnout a pak ji zaznezim mouckovym cukrem

      09.10.2019 23:10:59

    • Dadka
      Dadka

      Bábovka - dle nás bez cukru

      Právě se peče, ale jelikož má manžel DIA dietu, tak bez cukru pouze se sladidlem (xylitol). Přidala jsem mleté lískové ořechy a mražený černý rybíz. I bez cukru bude určitě moc dobrá. Děkuji za recept.

      02.06.2019 17:06:53

    • Marcela
      Marcela

      Komentář k receptu Bábovka

      Super babovka a rychlá :)
      Dělala jsem poprvé babovku a povedla se :) priste ,ale přidám víc cukru :)
      Moc děkuji za recept :)

      09.02.2019 20:17:40


    • Helena
      Helena

      Komentář k receptu Bábovka

      Dekuji za recept, dala jsem ale polovicni mnozstvi cukru a je tak akorat sladka. Chutna vsem, asi nedozije vecera.:)

      30.12.2018 16:00:03

    • Veronika
      Veronika

      Děkuji za recept. Už jsem ho pekla mockrát a pokaždé se mi povedl . At jsem dělala jakoukoli obněnu s ořechy ,jablky, tvarohem, kakaem,rumem.
      Jen co jsem si upravila byl cukr
      na 1/2 hrnku nám to stačí . hlavně v pořípadě s kombinací jablky.

      Včera jsem ji právě pekla s rumem . :-)

      17.11.2018 11:13:36

    • Tonda
      Tonda

      Komentář k receptu Bábovka

      Vodu ne ale mléko. Vždycky dělám bábovku i se sněhem, aby byla nadýchanější. Jogurt je dobrá volba, ale zvykli jsme si hotovou bábovku jíst s jogurtem smíchaným s domácí marmeládou. Ke kávě to nemá chybu.

      23.09.2018 14:28:21

    • Ňuňa Val
      Ňuňa Val

      Úžasná bábovka. Rychlá, dobrá, snadná :-)

      17.08.2018 15:26:21

    • Milena
      Milena

      Svůj recept

      Většinou ji dělávám dle oka :-d Větší bábovka 5-6 někdy i 7 žloutků,1/2 hrnek cukr krupice dobře vyšlehat je základ. 3 hrnky polohr.mouky, kypř.prášek.do pečiva. Vyšlehaný sníh postupně přidávám s ostatním. 1 malá majonéza a trošku oleje tak 5 pol. lžic.Záleží i na mouce, protože některé mouky nejsou kvalitní.Majolku doporučuji, protože bábovku zvláční a nic nepokazí! Někteří přidávají místo majolky sádlo./Pokud se dává majolka nemusí být velké vejce neboť náhrada vajec je už v majonéze/ Vodu ani mléko nedávám vůbec.Pro lepší chuť dávám do těsta vanilkový cukr, trošku citronovou kůru a rozinky.Čtvrtku těsta si nechám a smíchám s kakaem,pokud chci dvoubarevnou.Bábovku nesmíme šidit s ingridiencemi, jinak to není bábovka :-D

      04.07.2018 06:01:30

    • Štěpánka
      Štěpánka

      Je to divný

      Bábovku jsem pekla tak dvě hodiny s tím, že jsem ji tak třikrát vyklepla, protože nebylo poznat zda-li už je. Vždy byla hotová jen zvrchu..zbytek mi vytek. Po neúspěšných pokusech jsem to vzdala. Bábovka byla tak mastná, že se ani nedivím, že se nemohla dodělat.

      12.04.2018 12:22:27


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.