reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 530×

    4,6 1530
  • 1 hod

  • 420×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 387
    • Jitka
      Jitka

      No pokud je všechno psané na hrnky, tak je úplně jedno jestli je i něco větší nebo menší, poměr je stále stejný :-)

      19.01.2017 09:32:34

      • Nika
        Nika

        Ano,bingo,konecne nekdo s rozumem :-)
        Jsem cukrarka,v praci se tedy vazi,ze ,ale hrnkove recepty jsou skvele prave v tom,ze je fuk jaky hrnek,protoze pokud suroviny date do jednoho hrnu,tedy pokud tim jednim hrnek vsechno z receptu " odvazite " a zadnym jinym,pomer surovin bude tak,jak ma byt a recett se povede :-) Hrnkove recepty tu byli davno,nez jsme vetsina z nas narozeni ;-)

        Take je casto dulezite,jakou mouku pouzijete,kazda znacka mouky jinak poji vodu(tekutiny)a tak je nekdy nutnosti,dolit vice/mene,tekutiny,kazda pekarka,kucharka,vidi,zda se ji testo zda moc/malo tuhe/tekute a dle toho pece;-)

        Je neuveritelne,na cem vsem se cesky narod dokaze hadat,urazet :-(

        19.01.2017 20:24:25

      • Irena
        Irena

        Není. A vejce?

        20.01.2017 12:31:28

    • Bobo
      Bobo

      Komentář k receptu Bábovka

      Jdu na to☺ dík za info

      19.11.2016 16:03:03

    • PETRA
      PETRA

      Komentář k receptu Bábovka

      No nezlobte se ja peču takovýhle recepty už tak od sedmnácti snad poznáte od oka během míchání kolik je potřeba oleje přijde mi že jsou teda asi hrnkové recepty pro ty co nejsou slepý chápala bych to jen tehdy pokud byste pekla úplně poprvé to by se ještě pochopit dalo to má snad každý strach

      12.08.2016 15:45:18

      • AvS
        AvS

        Re: Komentář k receptu Bábovka

        Dobrý den. Je fajn že to umíte, ale já a řekl bych řada dalších jsem nikdy bábovku a vlastně ani nic jiného nepekl. Takže jsem velmi rád že je to tady tak podrobně rozepsané.

        Například učebnici sčítání do desítky taky asi nepotřebujete (protože sčítáte už od 17), nicméně pro méně zkušené (tradičně asi děti školou povinné) se i takováto učebnice může hodit.

        03.12.2016 16:08:00

    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.