reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 760×

    4,6 1760
  • 1 hod

  • 430×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 406
    • aneta (tecka) svozilova
      aneta (tecka) svozilova

      Komentář k receptu Bábovka

      Výborná a opravdu jednoduchá bábovka :)

      29.11.2013 17:56:49

    • Martina
      Martina

      už je v troubě

      Tak a je v troubě.. mléko místo vody sjem dla a vypadá to hmmm lákavě :-) :-) vše jsem měřila tedy na hrnky a dala méně cukru ...

      29.11.2013 14:15:22

    • naty
      naty

      zkusila jsem a povedla se mi

      23.11.2013 12:47:11


    • dc
      dc

      Olej lze s úspěchem nahradit rozpuštěným máslem.

      20.11.2013 18:10:55

    • Zdeněk
      Zdeněk

      hrnek vs skenka

      Dobrý den, rád bych tuto bábovku zkusil, jen si nevím rady s množstvím oleje, jaký je rozdíl mezi hrnkem a sklenkou v množství?

      10.11.2013 23:21:52

      • rionka
        rionka

        Re: hrnek vs skenka

        ahoj Zdenku, osobne bych "sklenku" jako jednotku objemu zcela vyradila a dala o neco mensi mnozstvi, nez to, co se vejde do "hrnku" - treba 2/3 hrnku. Misto vody tam taky davam mleko a je to dobre.

        18.11.2013 13:19:42

    • mautínka
      mautínka

      babovečka jako lusk

      klobouk dolu.......vynikajicí kousek.hned ji mam v oblibenych a jeste tento tyden upecu znova.diky za tento receptík...zdraví BRNO :) :)

      29.10.2012 16:02:21


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.