reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 611×

    4,6 1611
  • 1 hod

  • 423×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 391
    • Milena
      Milena

      Svůj recept

      Většinou ji dělávám dle oka :-d Větší bábovka 5-6 někdy i 7 žloutků,1/2 hrnek cukr krupice dobře vyšlehat je základ. 3 hrnky polohr.mouky, kypř.prášek.do pečiva. Vyšlehaný sníh postupně přidávám s ostatním. 1 malá majonéza a trošku oleje tak 5 pol. lžic.Záleží i na mouce, protože některé mouky nejsou kvalitní.Majolku doporučuji, protože bábovku zvláční a nic nepokazí! Někteří přidávají místo majolky sádlo./Pokud se dává majolka nemusí být velké vejce neboť náhrada vajec je už v majonéze/ Vodu ani mléko nedávám vůbec.Pro lepší chuť dávám do těsta vanilkový cukr, trošku citronovou kůru a rozinky.Čtvrtku těsta si nechám a smíchám s kakaem,pokud chci dvoubarevnou.Bábovku nesmíme šidit s ingridiencemi, jinak to není bábovka :-D

      04.07.2018 06:01:30

    • Mira
      Mira

      Špatný recept

      Dal jsem méně vody i oleje a i tak je těsto velice řídké, mastné. Určitě nedoporučuji. Vyplatí se udělat nešizenou verzi.. máslo/mléko atd. Příště nikdy více.

      03.06.2018 16:00:06

    • DominikaJurinova
      DominikaJurinova

      Komentář k receptu Bábovka

      Vynikající bábovka. Vždy se povede, jinou už nepeču :-)

      23.04.2018 15:43:34


    • Hana Soustruznikova
      Hana Soustruznikova

      Super rychlá snadná a chutná paradne

      18.04.2018 12:32:52

    • t84
      t84

      úprava receptu

      Zdravím. Já dělám bábovku dle receptu jen místo vody dám do hrnku jogurt a doleji mlékem aby byl hrnek plný. No a peču v horkovzdušné troubě celou dobu na 170 stupňů asi 60-70 minut kontroluji špejlí. Doba je odlišná, záleží jak komu trouba peče.

      12.04.2018 21:37:03

    • Bobo
      Bobo

      Komentář k receptu Bábovka

      S vodou se jmenuje Válečná bábovka a ta voda je v ní cítit, je taková šizená. Dneska se už tak šetřit nemusí, rozdíl je 4,-Kč a chuti to ubere.

      21.02.2018 18:06:28

    • sylvamh
      sylvamh

      Bezva moučník - klasika

      Bábovka je výborná, hrnková, rychlá a hned ji v neděli upeču. Díky za takový klasický moučník,
      který je vynikající ke kávě apd.

      17.02.2018 19:25:22

    • Martin
      Martin

      Podle receptu

      Bábovku jsem udělal v silikonové formě, vymazal ji a vršek bábovky zůstal přilepený ve formě. Bábovka se až moc na můj vkus rozpadá, ale chuťově dobrá.

      17.02.2018 18:11:14

    • jnachti
      jnachti

      Rychlá příprava, bábovka moc chutnala, díky za recept.

      16.02.2018 11:39:07


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.