reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bábovka

Bábovka

Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.


  • 4,7

    1 670×

    4,6 1670
  • 1 hod

  • 426×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bábovka

    Celkový počet komentářů: 396
    • Vláďa
      Vláďa

      Vždycky my jiná bábovka ke konci pečení spadla, tato zůstala nadýchaná, kluci mi ji hned zblajzli!!! Pochvala!!!

      07.02.2014 20:19:56

    • Nikol
      Nikol

      Moc dobrá bábovka , jinou doma nedělám ...Fakt super ..:-)

      06.02.2014 16:10:10

    • Marta
      Marta

      Komentář k receptu Bábovka

      Bábovka výborná, měkká, nadýchaná. Už několik lidí po mně chtělo recept :)

      04.02.2014 14:44:12


    • peteva
      peteva

      Komentář k receptu Bábovka

      Skvělá, dělám jenom tuto :)

      23.01.2014 13:58:18

    • AdamGabrys
      AdamGabrys

      nakonec bábovka co dům dal

      já a držet se receptů??? není nad to péct bábovku a zjistit že doma máte půl hrnku mouky a všude už je v sobotu zavřeno... abych to nevylil do záchoda a zachránil suroviny, fláknul jsem do toho pšeničnou krupici :D v lednici jsem našel bílý jogurt, dal do toho origo vanilku... já se picnu :D pak sem postnu jak to dopadlo :D

      04.01.2014 16:29:20

    • Aneta
      Aneta

      Komentář k receptu Bábovka

      Dobrý den,

      zajímalo by mě, v čem jsem udělala chybu, vše jsem dala do silikonové formy a ve formě mně zůstal vršek bábovky :-/. Prosím o radu. Děkuji :)

      01.12.2013 21:08:55

      • dc
        dc

        Re: Komentář k receptu Bábovka

        Se silikonem nemám zkušenost, nedovedu si dost dobře představit, jak by mohl vytvořit pro bábovku vhodné prostředí - litina se postupně, zpočátku velmi pomalu, rozpaluje a ve fázi dopékání funguje jako plotýnka. Nicméně obvykle jsou problémy s vyklopením způsobené špatným vymazáním formy.

        05.12.2013 23:22:33

      • Paja
        Paja

        Re: Komentář k receptu Bábovka

        To že by v silikonu zůstal vršek bábovky mohlo být tím, že nebyla dopečená a jestli jsi jí třebas rychle obrátila, mohlo se to narušit a odpadnout.
        Jestli jsi poprvé pekla v silikonu, je potřeba ho vymazat.

        23.01.2014 15:15:21


    Přidat příspěvek k receptu Bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.