Bábovka

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1177100x
Výborná bábovka, kterou zvládne i začátečník.
Komentáře receptu 361
Uvařil jsem to (Recept vařilo 405 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

kol autor receptu:

Bábovka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Recept Bábovka byl 07.01.2009 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
1384 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bábovka

Celkový počet komentářů: 361
Nalezeno receptů: 361
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept