reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Bábovka z tvarohu

Celkový počet komentářů: 32
  • Ehornych
    Ehornych

    Bábovka je výborná

    Dala jsem pouze míň cukru, polovinu. Nemáme rádi tolik sladké. Pekla jsem ji na 180 st. Cca 35 minut. Vyzkoušela špejlí. Ve formě jsem ji nechala chladnout cca 10 minut a pak vyklopila. Nesrazila se, je krásná a hlavně dobrá. S dovolením přikládám foto, pro ilustraci. Díky za výborný recept :-)

    22.11.2014 17:09:38

  • Márč
    Márč

    Komentář k receptu Bábovka z tvarohu

    Výborná, a nezdrcla se mi, hlavně jsem na začátku do pěny vyšlehala vejce + heru a cukr pak hodně zašlehala tvaroh a pak zbytek a nakonec jen jemně vmíchat sníh

    21.11.2014 21:02:12

  • smarlen
    smarlen

    Bábovka z tvarohu

    Dobrý den,
    miluji tuto bábovku. Mě se osvědčilo udělat to těsto trošinku hustší. Záleží na tom, jaký tvaroh použijete. Takže klidně přídám dvě i čtyři PL mouky navíc. Přišla jsem na to náhodou a osvědčilo se.

    28.07.2014 09:07:57

  • Pája
    Pája

    Komentář k receptu Bábovka z tvarohu

    vyborna babovka, rychly recept a doma velmi chutna. .. dekuji.
    Sice jsem ji pekla jen parkrat, ale zatim se mi jeste nesrazila.

    28.07.2014 02:57:22

  • broskvi
    broskvi

    Komentář k receptu Bábovka z tvarohu

    Jak dlouho se prosím tato bábovka peče a na kolik stupňů? Děkuji.

    10.02.2014 13:59:46

  • Drahuš
    Drahuš

    ještě rozinky

    Také ji peču jen dávám vše po 25 dkg ( tuk, cukr+ vanil. cukr, mouku+prdopeč) a 4 vejce , ale ještě do ní přidávám rozinky naložené v rumu ( můžou být i nenaložené) Vřele doporučuji. Výborná :o)

    10.02.2014 11:15:49

  • MaTeRo
    MaTeRo

    recept chytrý ale ...

    Važena paní jenž jste sem dala tento recept, měl by jsem pár drobných poznámek k receptu. Jsem pekař začátečník ale i přesto si dovolím poukázat na pár nedostatků. První a to základní je : pokud oddělíme zloutky od bílků, jak mužeme pak do mouky přmíchat žloutky ze kterých už máme připravený sníh? Za druhé, po dání všech ingrediencí mi stale v ruce zbývá ta jedna špetka citronové kůry?? V návodu není uvedeno do které směsi jí dát aby se ta aroma nezničila. A poslední a to je informace pro všechny kdo budou také tuto bábovku dělat poprvé: Heru nebo máslo je lepší nechat povolit nebo nakrájet na kostičky, uff jakou já s tím měl práci než jsem to obojí s tvarohem a cukrem utřel.

    27.01.2014 22:24:21

  • ola
    ola

    tvarohová bábovka

    Zdravím,peču tvarohovou bábovku nejraději a nikdy v životě se mi nesrazila,mám trochu jiný recept a postup ,třeba ho někdo vyzkoUší.4 ŽLOUTKY,25DKG CUKRU KRYSTAL,25DKG POLOHRUBÉ MOUKY,1 HERA,1 TVAROH KOSTKA NE VANIČKA,1 PRÁŠEK DO PEČIVA,1 VANILKOVÝ CUKR,ZE 4 BÍLKŮ SNÍH.POSTUP-ŽLOUTKY UTŘEME DO PĚNY S CUKREM PŘIDÁME ZMĚKLOU HERU A TŘEME PAK PŘIDÁME TVAROH A ZASE TŘEME NAKONEC MOUKU S PR. DO PEČ.A SNÍH ZE 4 BÍLKŮ.TĚSTO JE HUTNÉ NEMĚLO BY BÝT ŘÍDKÉ.PEČU NA 180 ST. TAK 10 MIN A DOPEČU NA150-160ST. S HOKKOVZDUCHEM ,PO UPEČENÍ HNED VYKLOPÍM, NESMÍ SE NAKROJIT TEPLÁ JINAK SE SRAZÍ!!!! PŘEJI DOBROU CHUTˇ.

    01.06.2013 23:42:26

  • Ronny
    Ronny

    Jen ochutnat

    Tak babovka se povedla, alespoň to tak zatím vypadá :o) ani se nezdrcla. Teď už jen zbývá ochutnat. Vypadá to na velmi dobrý recept.

    12.10.2012 22:13:11

  • Eva
    Eva

    Bábovka výborná, recept mám odjinud a trochu jiný - jen 25 dkg polohrubé mouky a 20 dkg cukru, zato vajec 6. Mám však obdobný problém jako Janai - když bábovku vytáhnu z trouby, je krásně nadýchaná, a ačkoliv ji hned nevyklápím, stejně i ve formě "splaskne". Na chuti to nic nemění, je výborná, jen bohužel méně vzhledná.

    28.09.2012 16:17:19

  • tomastauer
    tomastauer

    tom vaří bábovku

    na kolik se to má péct.

    26.09.2012 14:48:46

  • Eva Sedláčková
    Eva Sedláčková

    bábovka z tvarohu

    Přidala jsem ještě nakrájenou čokoládu a rozinky - výsledek lepší, než biskupský chlebíček!

    19.09.2012 15:50:14

  • Helena
    Helena

    babovka z tvarohu

    Je dobrá, jen místo jedovaté Hery jsem dala normální máslo, tak jak ji pekly naše babičky a mohu říci, že se po ní opravdu je zaprášilo.

    15.11.2011 09:42:06

    • Premio
      Premio

      Re: babovka z tvarohu

      Už jsem se bál,že tady nebude nikdo,kdo by použil máslo. Proč proboha ta hnusná Hera? Myslím,že za Heru,by vás milé dámy,vaše babičky,nebo prababičky asi nepochválily. Na pečení máslo a do krémů,taky máslo a ne Heru! Na jídle se nemá šetřit,pak je to znát na chuti. Jinak tvarohová bábovka, je jedna z nejlepších.

      16.09.2013 01:41:10

  • miru
    miru

    ted ji du vyskoušet pak dám vědět:-)

    27.08.2010 13:03:15

  • vondra
    vondra

    bábovka z tvarohu

    Včera jsem to upekl,a bylo to výborné,Jen se potom zaprášilo.Neuhlídal jsem to.

    01.08.2010 16:22:37

  • Any
    Any

    Dneska vyzkoušeno

    Dnes jsem vyzkoušela bábovku. Přidala jsem do ní pár malin. Ale mám problém - je příliš mastná, což nemá s vláčností nic společného. Zkusím jaká bude zítra, protože jinak je těsto chutné.

    30.06.2009 16:37:09

  • Janai
    Janai

    Zdravím,já mám milé dámy z touto bábovkou velký a jeden a ten samý problém,peču jí leta,ale za ty roky se mi povedla tak 5x-tzn-málokdy a to ten,že kdykoliv jí vyndám z trouby tak se mi zdrcne,je dobrá,ale zciúklá-pak má jako takovej brousek,nevím čí to je,není to tím že jí hned vyklápím-nevyklápím,zdrcne se ještě ve formě,zkoušela jsem jí vyklápět horkou a to je ještě horší

    30.06.2009 15:54:09

    • Any
      Any

      Re: bábovka

      Horkou - tedy přímo vytáhlou z trouby - nikdy nevyklápět, počkat alespoň 15minut a až poté vyklopit. Krájet se nesmí za tepla, na bábovku se musí čekat.. Takže vydržet než bude úplně vystydlá. A proč se Vám zdrcne? Doporučuji - vyšlehat si do pěny žloutky, cukr, heru a tvaroh. Vyšlehat sníh a ten pak přidávat zároveň s moukou a kypřícím práškem do pečiva k žloutkovo-tvarohové směsi. To je nejjistější způsob. Ať už děláte bábovku z čehokoliv, dodržovat postup s moukou s sněhem.

      30.06.2009 16:36:05

    • veronika
      veronika

      Re: bábovka

      Tajemství zdrclé tvarohové bábovky je v tom, že je třeba ji po upečení vyklopit hned z formy a propíchat na několika místech špejlí, aby z ní vyšla pára.Jako, když se vaří kynuté knedlíky.To je fakt jistota, slibuji, že se vám už nikdy nesrazí!

      01.06.2013 22:40:54

    • Nika
      Nika

      Re: bábovka

      Reaguji na problém Jany.Jani,jsme dvě.Bábovku mám strašně ráda,dneska jsem to opět riskla a výsledek???SRAŽENÁ!!!Již jsem zkusila všechny způsoby!Zkusím tedy jeden zde uvedený-hned vyndám a hned propíchám.Děkuji a snad se zadaří:-)

      18.05.2014 10:52:40

  • VERUNA
    VERUNA

    zkušenost:

    taky jsem tu bábovku vyzkoušela a byla výborná, jen příště tam dám něco méně cukru,zdála se mi moc sladká a taky zkusím ty ořechy

    29.06.2009 09:52:31

  • Taide
    Taide

    tvarohová trošk jinak

    Opravdu i já mohu potvrdit že je vláčná. My do ní ještě dáváme oříšky a nalámanou čokoládu ( napč. čokoládové figurky).

    28.06.2009 11:24:23

  • Any
    Any

    Chtěla bych se zeptat - zda je bábovka vláčná - i když kolegyně (mafca) píše, že ano.. Už jsem vyzkoušela hodně receptů a žádný zatím neodpovídal mému přání.. Díky moc

    26.06.2009 07:27:49

    • Bedřiška
      Bedřiška

      Tato bábovka je opravdu vláčná a je dobrá, jinak bych jí na tyto stránky nevložila. U nás se nejí žádné dusivky a tato se sní na posezení. Vyzkoušej a dej vědět.

      26.06.2009 20:54:05

  • carolin
    carolin

    Tvarohová bábovka

    Je výborná a já ještě pro lepší chuť vysypávám formu kokosem.

    25.06.2009 16:13:12

  • mafca
    mafca

    Výborná a vláčná ,všem chutná.

    01.06.2009 20:10:30

Nalezeno receptů: 32

Přidat příspěvek k receptu Bábovka z tvarohu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.