reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bábovka z bílého jogurtu

Recept na vláčnou bábovku, která chutná na snídani i jen tak ke kávě.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce (velikost M) vyšleháme s cukry a lehce vmícháme jogurt a olej. Přisypeme špaldovou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. 

Jednu polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé poloviny těsta vmícháme kakao. Do těsta lze přidat i rozinky, kousky ořechů, kousky čokolády, krajený kokos na menší kousky. Kakaovou polovinu těsta také nalijeme do formy. 

Bábovku z bílého jogurtu pečeme v horkovzdušné troubě prvních 10 minut na 150 °C, poté teplotu přidáme na 170 °C a pečeme ještě cca 20 minut. Bábovku překontrolujeme špejlí, pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Při spodním a horním ohřevu pečeme na 170 °C 30 minut.

Bábovku z bílého jogurtu necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a pocukrujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bábovka z bílého jogurtu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.