reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí a postupně přimícháme do pěnové hmoty.

Ovoce (meruňky, broskve) omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Do formy nalijeme část těsta, pokryjeme polovinou nakrájeného ovoce, poté opět nalijeme těsto, pokryjeme ovocem a nakonec do formy nalijeme zbytek těsta.

Takto připravenou bábovku dáme péct do vyhřáté trouby. Bábovku pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka dobře propečená (těsto se nesmí na špejli lepit).

Upečenou bábovku vyklopíme z formy a podle chuti můžeme bábovku polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bábovka s ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.