reklama
hledat uživatel
       

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí a postupně přimícháme do pěnové hmoty.

Ovoce (meruňky, broskve) omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Do formy nalijeme část těsta, pokryjeme polovinou nakrájeného ovoce, poté opět nalijeme těsto, pokryjeme ovocem a nakonec do formy nalijeme zbytek těsta.

Takto připravenou bábovku dáme péct do vyhřáté trouby. Bábovku pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka dobře propečená (těsto se nesmí na špejli lepit).

Upečenou bábovku vyklopíme z formy a podle chuti můžeme bábovku polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bábovka s ovocem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.