Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 175 °C, mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme.
Omyté a osušené jahody nakrájíme na malé kousky a necháme namočené v bílém víně nebo v citronové šťávě. Tvaroh promícháme se žloutkem.
Měkké máslo nejlépe spirálkami našleháme s cukrem do načechrané pěny. Do máslové pěny přidáme vejce po jednom, přičemž nepřestáváme šlehat. Přidáme tvaroh a nakonec postupně prosáté suroviny. Do dobře promíchaného těsta přidáme odkapané jahodové kousky. Těsto nalijeme do připravené formy na bábovku
Bábovkovou formu s těstem přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut v předehřáté troubě. Poté alobal odstraníme a dopékáme. Vpichem špejlí zjistíme, zda je bábovka dobře propečená. Hotovou bábovku necháme na mřížce vychladnout a poté ji opatrně vyklopíme.
Bábovku s jahodami a tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Místo tvarohu můžeme dát ricottu, bábovka bude ještě více chutnější.