reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Energetická hodnota

1535 kJ / 366,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Žloutky, cukr moučku a vanilkový cukr smícháme dohromady. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej, vodu a zase pořádně promícháme až do fáze, kdy se budou tvořit malé bublinky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který pak opatrně vmícháme do směsi.

Do předem vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy vlijeme 3/4 těsta. Na něj nasypeme podle chuti rozinky. Do zbytku 1/4 těsta vmícháme 1 lžíci kakaa. Toto kakaové těsto vlijeme cik cak do formy, aby kakaová část prosákla různě do těsta.

V předehřáté troubě pečeme bábovku asi 1 hodinu. Špejlí zkontrolujeme, zda je bábovka dostatečně propečená. Na špejli nesmí zůstat nalepené žádné těsto. Upečeno bábovku necháme vychladnout.

Připravíme si čokoládovou polevu. Cukrářskou čokoládovou polevu rozpustíme s troškou sádla v hrnci a postupně polevou polijeme celou bábovku. Místo rozpouštění čokoládové polevy můžeme použít také hotovou čokoládovou polevu v sáčku, která se jenom ohřeje.

Čokoládou politou bábovku zdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy, kokosem, nebo jinými cukrářskými ozdobami. Záleží na představivosti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bábovka s čokoládovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.