reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččiny zemáky

Chutný oběd. Když nepřidáme uzeninu, je vhodný i pro vegetariány. Recept na zapečené brambory s vejci, sýrem a hráškem.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uvaříme 3 vejce natvrdo a necháme je vychladit. Oloupeme a nakrájíme. Uzeninu také nakrájíme na kousky. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a čerstvou petrželku nasekáme. Hrášek scedíme.

Pekáček vymažeme sádlem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, přidáme posekaná vejce, uzeninu, sterilovaný hrášek, část strouhaného sýra a část petrželky. Poskládáme zbylé brambory, znovu osolíme, opepříme a přidáme lupínky másla.

Pekáč s brambory dáme do rozehřáté trouby zapéct.

V mléce si rozšleháme 2 syrová vejce, přidáme vegetu a přimícháme krájenou petrželku. Zalijeme brambory, povrch posypeme strouhaným sýrem a v troubě dopečeme dozlatova.

Babiččiny brambory podáváme se zeleninovým salátem. Bez uzeniny jsou babiččiny zemáky vhodné i pro vegetariány, místo sádla použijeme máslo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny zemáky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.