reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
Maso poklademe nejprve slaninou, na ni rozdělíme plátky žampionů, pak párek a tenké půlkolečko cibule. Plátky zavineme a sepneme masovými jehlami nebo ovážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky zprudka ze všech stran orestujeme. Podlijeme je trochou vývaru, přidáme kuličky pepře, přikryjeme a v předehřáté troubě (elektrický sporák 180 °C/plyn stupeň 2) dusíme doměkka. Závitky občas obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a udržuje v teple.

Výpek zaprášíme moukou, vysmažíme na tuk a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme dvě lžičky hořčice, prošleháme a při mírné teplotě 20 minut povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na závitky, dochutíme solí a zjemníme lžičkou másla. Vše prohřejeme


Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím nebo brambory a žampiony.

Foto: www.profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny závitky

    Celkový počet komentářů: 2

    • pikaču
      pikaču

      co je od babiček, to je vždy nej

      14.05.2013 07:36:31

    • martina
      martina

      zdravím, jakým způsobem upravím žampiony na posypání závitku? (viz obrázek)

      04.03.2008 14:26:27

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny závitky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.