reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Babiččiny vdolky

Recept pro začínající kuchařky.


  • 4,6

    207×

    4,6 207
  • 45 min

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

14609 kJ / 3489,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku. Uděláme v ní dolík, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžící cukru a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, počkáme asi 1/4 hodiny.

Pak přidáme vlažné mléko, vejce a 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli. Těsto hodně propracujeme a necháme vykynout. Asi po 20 minutách těsto opět promícháme. Těsto necháme dostatečně vykynout a pak z něj tvoříme malé bochánky. Ty necháme chvilku odležet a pak roztahujeme na velikost vdolku a hned vhazujeme do rozehřátého oleje.

Babiččiny vdolky otřeme povidly nebo jakoukoliv marmeládou, posypeme tvrdým tvarohem a navrch šlehačku. Vdolky ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny vdolky

    Celkový počet komentářů: 41
    • Andrea
      Andrea

      Nikdy vice..

      Katastrofa..horsi testo na vdolky nemuze ani být

      27.01.2020 13:58:10

    • Ivana
      Ivana

      Dobry den. Prosim ta mouka ke v poradku to mnozstvi 750 g? Neni to moc?

      07.04.2017 12:22:32

      • Miluš
        Miluš

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        07.04.2017 21:10:49


      • dmatej
        dmatej

        Je v pořádku, a ano, je toho hodně :-)
        Kolik bylo vdolků se mi nechce počítat, ale řekl bych kolem 50 kousků?

        14.10.2018 19:57:24

    • Libor
      Libor

      Nejsou to ty prave vdolky

      Vdolky nechutnaly, krásně se opekly a vyběhly, ale konzistence je těžká a nenadychana. Nevím jestli to způsobila chytrá rada "po 20 minutách promícháme" a těsto pak přestalo kynout, nebo to tak tuhé a hutne prostě má být. Každopádně špatný recept, který nemá s "babiccinama vdolkama" nic společného.

      15.05.2016 17:19:05


    Nalezeno receptů: 41
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny vdolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.