reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Babiččiny vanilkové rohlíčky

Babiččiny vanilkové rohlíčky

Lepší rohlíčky jste nikdy nejedli. Originální recept na vanilkové rohlíčky mé babičky.


  • 4,3

    1 132×

    4,2 1132
  • 1 hod

  • 110×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

těsto



Energetická hodnota

14119 kJ / 3372,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Ořechy umeleme.

Do mísy nebo na vál si prosejeme mouku a cukr. Smícháme ji s ořechy a žloutky. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše rychle zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Z uleženého těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru ovoněném vanilkovým luskem a ukládáme do krabice. Necháme je den v teple uležet a pak je můžeme skladovat. Klidně je můžeme dát do mrazáku. Vanilkové rohlíčky tak rychleji zkřehnou.

Insprujte se též v našem videu


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky

    Celkový počet komentářů: 255
    • Věra
      Věra

      Zdravím, do těsta nedávám cukr, jen vanilkovou esenci, (ne syntetické aroma). Rohlíčky se obalují v cukru s vanilkkovým cukrem a ten vše krásně osladí. Ještě přidávám špetku soli.

      25.06.2019 12:18:14

    • Lucie
      Lucie

      Nejlepší rohlíčky! Jsou výborné, jen se rozplývají a jsou výborné hned po upečení, nemusí se čekat až se rozleží.

      23.12.2018 10:08:11

    • Martina
      Martina

      Vanilkové rohlíčky

      Nejluxusnější rohlíčky, jaké jsem kdy jedla, musím zadělat na další, už nejsou� moc děkuji za recept�

      15.12.2018 14:56:38


    • Martin Zeller
      Martin Zeller

      Písek misto rohlíčků

      Těsto jsem udělal dle receptu...rohlíčky uvalel dle receptu a pekl dle receptu ale z trouby sem vysypal jen pisek....děkuji za zkažené Vánoce:(

      15.12.2018 12:18:09

    • Janča
      Janča

      Komentář k receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky

      Delikateska! Už jsem vyzkoušela mnoho receptů na rohlíčky, ale tyhle jsou opravdu nejlepší. Jen se rozplývají na jazyku. Tak jen abych nemusela péct do Vánoc další várku �

      10.12.2018 16:25:40

    • Irena
      Irena

      Vanilkove rohlicky

      Kdysi jsem delala 4 druhy, uplne totozny recept: mandle, listkove, vlasske a pekanove. Bohuzel nejsem doma, abych se podivala na vysledek, ale byl tam rozdil...pamatuji se, ze jedny jsem oznacila za nejlepsi a jedny byly definitivne nejkrehci a uplne se rozpadaly na jazyku (vsechny se rozpadala na jazyku, ale jeden typ vyrazne lepe!)

      21.11.2018 01:18:23

    • evangelium2
      evangelium2

      Komentář k receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky

      COMEBACK BITCHES

      21.12.2017 19:51:34


    Nalezeno receptů: 255

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny vanilkové rohlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.