Babiččiny tvarohové řezy

2 hod | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10150x
Výtečné tvarohové řezy podle receptu mé babičky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do mísy přes síto prosejeme hladkou mouku, na ni přidáme cukr a vytvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme kvasnice, zalijeme trochou vlažného mléka, zasypeme jemnou vrstvou hladké mouky a necháme vzejít kvásek. Když kvásek dostatečně nabude, přidáme do mísy žloutky, olej, špetku soli a šafránu, trochu nastrouhané citronové kůry a zaděláme hladké, lehce lepivé těsto.

Vlažné mléko přiléváme podle potřeby. Celkem je ho potřeba asi 250 - 300 ml, záleží na savosti mouky. Hotové těsto zasypeme opět tenkou vrstvou hladké mouky, překryjeme čistou utěrkou a dáme asi na 40 - 50 minut kynout na teplé místo.

Než těsto nakyne, připravíme si tvarohovou náplň, která je více než jednoduchá. Smícháme dohromady měkký tvaroh, vanilkový pudink, cukr moučka, vanilkový cukr, žloutky, šafrán a rozinky. Metličkou v míse prošleháme a je hotovo.

Nakynuté těsto propracujeme na pomoučněné pracovní desce a rozdělíme na 2 poloviny. Troubu předehřejeme asi na 190 °C. Hluboký plech vymažeme kouskem másla. Jednu polovinu těsta vyválíme na plát velký jako je plech. Následně plát těsta přeneseme na plech. Na plát těsta rozprostřeme tvarohovou náplň, navrch dáme druhý rozválený plát těsta a necháme ještě asi 10 minut nakynout.

V misce rozšleháme jedno vejce a připravené řezy jím potřeme. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut a podle chuti před podáváním pocukrujeme.

Babiččiny tvarohové řezy podáváme jako výborný vláčný moučník ke kávě nebo čaji.

autor receptu:

Babiččiny tvarohové řezy

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččiny tvarohové řezy

Přidat příspěvek k receptu Babiččiny tvarohové řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept