reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččiny řepánky

Možná tuto staročeskou sladkou chuťovku vůbec neznáte, ale až ji ochutnáte budete se ješte dlouho olizovat za ušima!


  • 3,2

    212×

    3,2 212
  • 2 h 30 min

Ingredience

na potření

nádivka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Řepy oloupeme, uvaříme a vodu slijeme (využijeme do nádivky). Vychladlé řepy nahrubo nastrouháme.

Do mléka s cukrem dáme vařit mák a přilijeme i vodu z řepy. Ochutíme skořicí. Vaříme tak dlouho, dokud se nám nevyvaříme tekutina. Intenzivně mícháme - rádo se připaluje.

Do vychladlé nádivky zašleháme máslo a přidáme nastrouhanou řepu.

Klasickým způsobem si připravíme kynuté těsto - nejdříve kvásek, vypracovat a dát kynout.

Z těsta ukrajujeme oválky, které plníme nádivkou a pořádně kraje zmáčkneme.

Řepánky přendáme na pečící papír a pomažeme směsí másla s vajíčkem, pečeme při 200 °C dozlatova.

Tuto dobrůtku pekla už moje prapraprababička a jsem ráda, že se tento skvělý recept dochoval a mohu jej péct teď i já.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny řepánky

    Celkový počet komentářů: 27
    • Zdeněk
      Zdeněk

      Tisková chyba.

      Ne kg mouky, ale 500 g.

      23.10.2019 06:55:00

    • Máchal
      Máchal

      Komentář k receptu Babiččiny řepánky

      Jsem původem z Kolína a tam se dělali každou sezónu... TOP, akorát mě překvapilo že třeba v Praze nebo na Moravě je skoro nikdo nezná :)

      26.11.2016 11:33:58

    • verca
      verca

      Komentář k receptu Babiččiny řepánky

      Ja repanky milovala jako mala,hlavne ty co delal muj deda.ted sem je udelal i ja a uz se pecou.a nikdo je jeste nejedl tak se tesi jake budou a ja vim jak lahodne a luxusne chutnaj.a jinak dekuji za recept

      28.10.2014 16:36:45


      • Jitka Patočková
        Jitka Patočková

        Re: Komentář k receptu Babiččiny řepánky

        Dobrý den,milovala jsem řepánkyod mojí babičky,bude mě 60 let a dnes - i když vařím a peču roky,budou řepánky mít premieru.Tak držte všechny palečky.Děkuji za skvělý recept.Hodně zdraví a pohody .Jitka

        08.10.2016 10:38:42

    • kuchticka
      kuchticka

      Dobrý den recept je výborný,jen jsem dala více mléka,ale to je podle mouky.A velice mi vyhovuje,že se nemáčejí v omastku.Naše rodina moc nemusí mastné a tyto nám naprosto vyhovují.Těsto jsem dokonce použila i na koláčky s ořechovou náplní a jsou také vynikající. Tak díky moc za recept.Lenka

      18.10.2014 11:01:54

    • Emax
      Emax

      Komentář k receptu Babiččiny řepánky

      Moc děkuji za tento recept!!!!! Pekla je sousedka v 80.letech, když projížděla auta ulicí z pole a vždycky něco popadalo :-) Já mám akorát sklizen jeden kousek, ale dost veliký, takže nám to určitě bude stačit. A hledala jsem recept na tuto slast - takže DÍKY!!!!!!

      22.07.2014 18:58:40

    • jaromirsvoboda22
      jaromirsvoboda22

      Jo,řepánky toje něco, to už dnes mladý holky ani neznají. babičkadávala místo cukru med a taky se to dalo jíst. Vždycky jsem se těšil, až bude sklizeň cukrové řepy.

      22.04.2013 22:37:29

    • pepi
      pepi

      Pečte a nepindejte.Ja je peču mnoho let všem moc chutnaji

      07.02.2013 15:50:19

    • lumik
      lumik

      a řepa se u nás strouhá výhradně na jemno

      06.02.2013 05:54:56

    • lumik
      lumik

      mléko do kynutého těsta dáváme vždy postupně,záleží na kvalitě mouky,nejde se držet přesně receptu,já ho nikdy neodměřuji,řepánky se u nás potírají jen máslem a potřou se i po upečení,to záleží na zvyku,ještě jedna rada-náplně uvařím vždy víc a zbylou dám do mražáku

      06.02.2013 05:52:53


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny řepánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.