reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččiny marokánky

Recept na marokánky s ořechy a kandovaným ovocem. Jsou tak dobré, že mizí z talířku s cukrovím mezi prvními.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené.

Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme. Směs na marokánky necháme vychladnout.

Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky. Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova. Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout.

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout.

Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny marokánky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zdenda
      Zdenda

      Babiččina sračka

      Tak jsem to uvařil a blil jsem ještě několik dní po tom co jsem to snědl. Je to humus a po ochutnání jsem chtěl s kucharinou seknout. Pokud se nechcete zeblit, nevarte to.

      20.12.2017 21:51:50

      • babi
        babi

        Re: Babiččina sračka

        To tedy nevím, co a jak jste " vařil " . Měli jsme je o Vánocích u známých na návštěvě, zmizely všechny do jednoho (a že jich bylo!) moc nám chutnaly a nikomu špatně nebylo. Nejspíš bude chyba ve Vašich rukou, co?

        01.01.2018 16:43:08


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny marokánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.