Recept na chutnou pochoutku potřenou kečupem nebo majonézou.
4 dl | mléko |
20 g | droždí |
0.5 kg | hladká mouka |
podle chuti | |
---|---|
0.25 lžičky | cukr |
0.25 lžičky | sůl |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Smícháme hladkou mouku, mléko, droždí, sůl nebo cukr (těsto naslano nebo nasladko), zaděláme těsto a dáme ho na 10 minut kynout. Z těsta uděláme bochánky, které necháme 15 minut kynout. Vykynuté těsto vytahujeme na placky. Langoše smažíme ve větším množství oleje. Hotové langoše podle chuti namažeme kečupem či majonézou, můžeme potřít česnekem. Langoše můžeme také posypat nastrouhaným sýrem. Babiččiny langoše ihned podáváme na stůl k jídlu.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
autor Kikča
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena