reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččiny karásky

Jako příloha místo kupovaného bílého pečiva, namazané máslem třeba k snídani nebo svačině.


  • 4,6

    38×

    4,6 38

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.

Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí.

Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččiny karásky

    Celkový počet komentářů: 8
    • Tereza J.
      Tereza J.

      Děkuji za recept. Dělala jsem sladkou variantu, soli jen špetku a navíc 80g cukru a výborné. S těstem se skvěle pracuje. Doporučuji.

      30.10.2017 11:19:19

    • ivan14
      ivan14

      Jojo, vzpomněl jsem si

      na dětství. Takhle je dělala moje bába (my jsme si na zdrobněliny nepotrpěli, takže táta, máma, děda, bába), už jsem zase dostal chuť, při nejbližší příležitosti upeču.

      01.05.2017 08:33:47

    • Hana
      Hana

      babiččiny karásky

      Dělám také. Mám jednu dobrou radu. Pokud mám vařenou bramboru 1 - 2 ks , na jemném struhadle přistrouhám do těsta. Karásky jsou vláčnější a pokud se hned nesnědí, vydrží déle čerstvé. Vyzkoušejte.

      18.03.2013 08:08:17


    • lumik
      lumik


      připoměla jste mi pečivo mé babičky,jen dovnitř dávala sádlo a máslo,ale zkusím ty vaše,dík za připomínku dětství

      17.03.2013 19:19:47

      • Anna
        Anna

        Moje babička dělala spoustu jídel, na která s láskou (a chutí) vzpomínám, bohužel mě nenapadlo napsat si recepty, dokud to ještě šlo.

        18.03.2013 10:32:10

    • A. Stašová
      A. Stašová

      odpověď na dotaz

      Z uvedeného množství udělám podle velikosti asi 16 karásků, peču je při 170 °C v elektrické troubě přibližně 20 minut.

      20.11.2011 10:52:54

    • Evík
      Evík

      Zkouška v domácí pekárně

      Zkusila jsem dát těsto zpracovat do domácí pekárny. Jenom bych autorku poprosila, jako psala paní Hevlínská, o doplnění počtu kusů a délku pečení. Děkuji Eva

      19.11.2011 10:48:33

    • Jana Hevlínská
      Jana Hevlínská

      opravdu se povedlo

      Zdravím a za recept " babiččiny karásky "děkuji. Vyzkoušela jsem a povedlo se .Moc dobré.Jen pro příště bych doplnila kolik udělám z těsta ks a jak dlouho se mají péct. Jana

      26.06.2010 17:11:47


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Babiččiny karásky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.