Pět velkých brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme. Do samostatné mísy jemně nastrouháme 12 oloupaných syrových brambor. Nastrouhanou směs přendáme do utěrky a zpět do mísy vymačkáme vodu z brambor, kterou necháme odstát tak, aby se na dně mísy usadil škrob, který použijeme později k přípravě těsta.
Vařené a syrové brambory spolu se solí (asi 1/3 lžíce) a krupičkou (asi 2 lžíce) smícháme na vláčné těsto, do kterého jsme přidali i usazený škrob. Ze zhotoveného těsta tvarujeme knedlíky, které před vložením do vařící vody obalíme krupičkou a zvlhčíme na povrchu v odstáté bramborové vodě vymačkané ze syrových brambor. Do těsta lze přidat jedno syrové vejce, ale knedlíky jsou dobré i bez něj.
Knedlíky vaříme asi půl hodiny mírným varem. Zpočátku knedlíky nadzdvihneme vařečkou, aby se nepřipálily na dno hrnce.
Babiččiny drbáky podáváme podle chuti jako přílohu k různě připraveným masům s další přílohou.