reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

Recept na zelňačku, jak ji dělávala moje babička. Jedinou výjimkou je, že já ji nezahušťuji.


  • 4,6

    29×

    4,5 29
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Na recept si připravíme všechny uvedené suroviny. Kysané zelí propláchneme, abychom jej zbavili přílišné kyselosti. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme. Obojí nakrájíme na kostičky.

Brambory si uvaříme zvlášť v osolené a okmínované vodě do poloměkka.

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme česnek a mletou sladkou papriku a jen krátce orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme překrájené zelí a veškeré koření. Zelňačku vaříme do změknutí zelí a chvíli předtím přidáme scezené brambory. Polévku podle chuti dosolíme a ještě krátce povaříme, dokud nejsou brambory zcela měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, dobře promícháme a krátce prohřejeme. Babiččinu zelňačku můžeme i zahustit, já to však nedělám. Použít můžeme hladkou mouku nebo hotovou světlou jíšku.

Babiččinu zelňačku s kysanou smetanou podáváme horkou s čerstvým chlebem. Nejlepší je na druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Komentář k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

      Polévku jsem trošičku dosladila, přítel nemá kyselé příliš v lásce a byla opravdu skvělá.

      17.02.2016 14:18:54

    • Soptík
      Soptík

      Zelňačka.

      Já ji dělám stejně, jen si zvlášť uvařím uzené vepřové koleno, které pak nakrájím na kostičky a přidám do zelňačky. Bez toho by to moji chlapi nejedli.Zahušťuji smetanou ke šlehání, v které rozkvedlám trochu hladké mouky. Druhý chod už nedmusí být. Taková zelňačka je natolik sytá, že k obědu úplně stačí. :-)

      07.10.2014 08:10:07


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.