reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

Recept na zelňačku, jak ji dělávala moje babička. Jedinou výjimkou je, že já ji nezahušťuji.


  • 4,5

    25×

    4,5 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Na recept si připravíme všechny uvedené suroviny. Kysané zelí propláchneme, abychom jej zbavili přílišné kyselosti. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme. Obojí nakrájíme na kostičky.

Brambory si uvaříme zvlášť v osolené a okmínované vodě do poloměkka.

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme česnek a mletou sladkou papriku a jen krátce orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme překrájené zelí a veškeré koření. Zelňačku vaříme do změknutí zelí a chvíli předtím přidáme scezené brambory. Polévku podle chuti dosolíme a ještě krátce povaříme, dokud nejsou brambory zcela měkké. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, dobře promícháme a krátce prohřejeme. Babiččinu zelňačku můžeme i zahustit, já to však nedělám. Použít můžeme hladkou mouku nebo hotovou světlou jíšku.

Babiččinu zelňačku s kysanou smetanou podáváme horkou s čerstvým chlebem. Nejlepší je na druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Komentář k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

      Polévku jsem trošičku dosladila, přítel nemá kyselé příliš v lásce a byla opravdu skvělá.

      17.02.2016 14:18:54

    • Soptík
      Soptík

      Zelňačka.

      Já ji dělám stejně, jen si zvlášť uvařím uzené vepřové koleno, které pak nakrájím na kostičky a přidám do zelňačky. Bez toho by to moji chlapi nejedli.Zahušťuji smetanou ke šlehání, v které rozkvedlám trochu hladké mouky. Druhý chod už nedmusí být. Taková zelňačka je natolik sytá, že k obědu úplně stačí. :-)

      07.10.2014 08:10:07


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina zelňačka s kysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.