Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Dnes vám přináším náš v rodině velmi oblíbený velikonoční recept od babičky.
nádivka | |
---|---|
sůl | |
10 ks | vejce |
petrželka | |
majoránka | |
pažitka | |
10 ks | rohlík |
mletý pepř | |
0.5 kg | uzené maso |
0.5 kg | vepřové maso |
kopřiva |
Připravíme si veškeré uvedené suroviny, které budeme na nádivku potřebovat. Vepřové a uzené maso uvaříme ve vodě doměkka, část vývaru si po scezení ponecháme.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Poté k rohlíkům vmícháme žloutky, přidáme podle chuti pepř, sůl, nasekanou pažitku, v dlaních rozemnutou majoránku, nakrájenou petrželku a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle chuti můžeme do velikonoční nádivky přidat i čerstvé nasekané kopřivy.
Velikonoční nádivku dáme do vhodné formy a pečeme 1/2 - 3/4 hodiny, až je nádivka na povrchu pěkně zlatavá.
Hotovou babiččinu velikonoční nádivku nakrájíme a podáváme podle chuti. Je výborná teplá i studená.
Videorecept: Velikonoční nádivka podle Anny
Není těch vajíček o Velikonocích už nějak moc? Co takhle vyzkoušet nádivku bez vajec a ještě k tomu ve zdravé variantě? Budete určitě mile překvapeni.
5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?
Hledáte opravdu dobrý recept na velikonoční nádivku? Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - tyhle recepty jsou podle našich čtenářů nejchutnější. A která vede? Samozřejmě ta od babičky.
autor Jarýs
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena