Tuto polévku mi vařila a naučila mě ji vařit babička. Už jako dítě jsem se po ní mohla utlouct a můj syn ji má také moc rád.
1 ks | vejce |
3 lžíce | máslo |
voda | |
2 hrstě | krupice |
2 kostky | Masox |
1 ks | uzená žebra |
Uzené žebro si uvaříme den předem. Měkké maso obereme, nakrájíme na malé kousky a uložíme tak, aby neoschlo. Vývar necháme vystydnout. Z vychladlého vývaru posbíráme ztuhlý tuk, který můžeme použít třeba pod omáčku, nebo jej jen vyhodíme. Na másle opražíme krupici, ne úplně dotmava, jen dorůžova. Zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, aby se nám neutvořili hrudky. Když se polévka začne vařit, vhodíme masox a pokrájené uzené maso a asi 7 minut povaříme. Těsně před dovařením vyklepneme do polévky celé vejce a vidličkou vymícháme na nitky. Podáváme nejlépe v polévkových miskách s pečivem. Polévku nesolíme, je slaná dost. Pokud ale bylo maso moc slané, povaříme v polévce jeden syrový brambor a ten sůl stáhne.
(doba přípravy 120 min)
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena