reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina uzená polévka

Tuto polévku mi vařila a naučila mě ji vařit babička. Už jako dítě jsem se po ní mohla utlouct a můj syn ji má také moc rád.


  • 3,2

    194×

    3,1 194
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uzené žebro si uvaříme den předem. Měkké maso obereme, nakrájíme na malé kousky a uložíme tak, aby neoschlo. Vývar necháme vystydnout.

Z vychladlého vývaru posbíráme ztuhlý tuk, který můžeme použít třeba pod omáčku, nebo jej jen vyhodíme.

Na másle opražíme krupici, ne úplně dotmava, jen dorůžova. Zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, aby se nám neutvořili hrudky. Když se polévka začne vařit, vhodíme masox a pokrájené uzené maso a asi 7 minut povaříme.

Těsně před dovařením vyklepneme do polévky celé vejce a vidličkou vymícháme na nitky. Podáváme nejlépe v polévkových miskách s pečivem.

Polévku nesolíme, je slaná dost. Pokud ale bylo maso moc slané, povaříme v polévce jeden syrový brambor a ten sůl stáhne.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina uzená polévka

    Celkový počet komentářů: 11
    • Blaf!
      Blaf!

      Komentář k receptu Babiččina uzená polévka

      Na co masox do vyvaru???!!! A jeste takovy recept zverejni....

      06.11.2014 15:28:06

    • mont
      mont

      znám, také dělám již x let i z uzených žeber. Občas pozměním a dám brambory, drobení , také vynikající. Uzená polévka je výborná na všechny způsoby, zkoušela jsem ji i zahustit jíškou, a také dobrá.

      23.10.2014 02:13:13

    • Mrs.Duck
      Mrs.Duck

      Podle tohoto receptu vařím už poněkolikáté a je perfektní! Polívku zrovna srkám nad klávesnicí a nemá chybu ;-) A olizuje se nad ní i můj manžel, který jen tak něco nesní :-D
      Díky, díky, díky!

      11.02.2012 09:35:41


    • Oliva
      Oliva

      tak jsem jí asi před měsícem zkusila a je výborná i přítel si moc pochutnal,tak si ji dnes uvařím znova.

      25.09.2011 10:14:19

    • Dan3a
      Dan3a

      Určitě zkusím,ale s trochou zeleniny.

      24.02.2011 15:13:10

    • liška
      liška

      proč masox, když je to z vývaru?

      16.01.2010 14:09:05

    • vm
      vm

      co to je??????

      No tak to teda nevím!!!! Žádná kořenová zelenina, žádné brambory, žádné kroupy,ýádný česnek, žádný křen na posypání, jenom vývar z masa, krupice, masox, který teda mi připadá, že je spíčše naškodu než k užitku, do toho vajíčko? To je jenom taková vyvařená voda s krupicí a s vajíčkem? No to ani nebudu zkoušet. Uzená polívka se u nás dělá mnohem lepší.

      05.06.2008 23:37:12

    • ing.filip
      ing.filip

      V žádném případě nemohu souhlasit, že by polévka byla vynikající, naopak, tato polévka, byť třeba chutná, je velice nezdravá! Ve vývaru z uzeného masa jsou vyvařeny veškeré karcinogenní dehtové látky, které se do něho dostaly z kouře během uzení a nadbytek rychlosolí (chlorid sodný a dusičnan draselný a další), které se do masa dodávají během jeho zpracování před uzením. Varuji před konzumací vývaru z uzeného masa!

      28.12.2007 20:31:14

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina uzená polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.