reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina piškotová roláda

Není pracná, ale zato velmi chutná.


  • 4,0

    24×

    3,9 24
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky s cukrem utřeme do pěny a lehce vmícháme sníh z bílků, nakonec vmícháme mouku (také zlehka). Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 180 °C pečeme asi 30 minut.

Během pečení si připravíme krém. Nad párou vyšleháme do pěny vejce s cukrem a necháme vystydnout. Přidáme změklé máslo a šleháme dohladka. Ke konci přidáme lžičku mleté kávy.

Upečený piškot vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Nemusíme hned stáčet, nepraská. Namažeme krém, stočíme a nakonec piškotovou roládu ozdobíme podle fantazie.

Babiččinu piškotovou roládu podáváme ke kávě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina piškotová roláda

    Celkový počet komentářů: 7
    • Miko
      Miko

      Dnes je nepreberné množstvo pekáčov a veľkostí vajec. Treba uvádzať veľkosť aj plechu aj vajec. Ja som urobil z polovičky a mal som to problém zrolovať a to som to hneď natrel a zroloval. :)

      04.06.2016 17:13:26

    • jirkanene
      jirkanene

      Babiččina piškotová roláda

      Těch 8 vajec je pravděpodobně myšleno na dva pláty. Záleží na velikosti plechu a samozřejmě trouby.
      Pokud dělám piškotové výrobky, vždy dávám mouku hladkou. Potom to na ty dva plechy vyjde.
      Náplň, která je zde uváděna jsem ještě nezkoušel, dělám základní žloutkový krém, do kterého máslo zašlehám a dochutím dle fantasie.
      To už by ale nebyla ta klasická Babiččina roláda.
      Věřím, že je moc dobrá.

      22.11.2014 16:54:03

    • nikol
      nikol

      vyborná roláda ale zdá se mi že 8vajec je moc a pect 30min. to se mi taky zda moc :D ale jinak je to mnamka

      08.02.2014 17:50:57


    • Žroutík
      Žroutík

      testo rychle tvrdne a pak praska

      Co asi delam spatne, kdyz mi testo praska? Mam ho stacet co nejdrive po vyndani z trouby?

      20.07.2009 16:30:19

      • marie8
        marie8

        Re: testo rychle tvrdne a pak praska

        Je možné že pečete pomalu a plát může být vysušený.Po vyndání z trouby roládu trochu pomoučněte,přendejte na čistý papír těstem dolů zakryjte vlhkou utěrkou a nechte vychladnout.Když plníte džemem,můžete plnit ještě za tepla.A když bude nejhůř,rozkrojte na pásy a udělejte řezy.

        20.07.2009 16:56:36

    • Kiza
      Kiza

      Já dělám roládu jen ze 4 vajec,12 dkg cukru a 10dkg mouky,je dobrá.Ten krém je výborný.

      17.06.2009 14:43:03

    • marie8
      marie8

      Není 8 vajec na roládu moc?Já dělala ze 6 se stejnou dávkou cukru i mouky a byla dost silná,měla jsem problém ji zabalit

      16.06.2009 23:49:17


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina piškotová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.