Babiččina fazolačka

1 hod | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 25206x
Recept na skvělou a vydatnou polévku.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme.

Fazole uvaříme skoro doměkka. Ve druhém kastrolu na oleji osmahneme cibulku a pak i nastrouhanou zeleninu. Poté zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka.

Takto uvařenou zeleninu i s vývarem přidáme k uvařeným fazolím a opět přivedeme do varu. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dochutíme solí, majoránkou, česnekem, 5 minut povaříme a pak už babiččinu fazolačku můžeme podávat.

nevada60 autor receptu:

Babiččina fazolačka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Babiččina fazolačka

Celkový počet komentářů: 1
  • polévka dle mojí babičky emil 24.01.2011 20:59:12

    Fazolová polévka dle mojí babičky je úplně jiná.Je totiž úplně bílá.Recept zná moje manželka.Recept pochází ze Slovenska od mojí babičky,která zemřela v 94 letech a to před 12 ti roky

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Babiččina fazolačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept