reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

Celkový počet komentářů: 169
  • Rosta Jakub
    Rosta Jakub

    Dobrou chuť

    Zdravicko milovníci drstkove povedla se!

    29.04.2019 11:34:27

  • lkljjlklhjh
    lkljjlklhjh

    Ty drstky musite varit daleko dele. Bacha

    18.12.2018 18:27:03

  • Karel
    Karel

    Skvělá drštkovka

    Pro ty kdo chtějí poctivou drštkovku jak dělávaly mamky před půlstoletím. Jak vidím v drštkové zelenisko, pryč od toho.

    30.11.2018 20:36:29

  • Richard
    Richard

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Pardon, neumím čist. Paprika tam je.

    15.09.2018 19:19:37

  • Richard
    Richard

    Je to blbě

    V surovinách je paprika. V postupu není, kdy a kam ji pridat.

    15.09.2018 19:17:06

  • milan1311
    milan1311

    Recept se mi nelíbí

    Zbytečně moc mouky. Řekl bych, že i česneku, ale to záleží na síle a velikosti. Vývar jaký? Celkově recept podle kterého bych si tuto polévku nedal. Recept psal někdo, kdo evidentně nebude dobrý kuchař a pravděpodobně ani ,,ta´´ babička.

    23.03.2018 16:15:02

    • lumik
      lumik

      Re: Recept se mi nelíbí

      4esnek snad dáte podle chuti a ne slepě podle receptu,silný vývar může být hovězí nebo vepřový,někdo propaguje zeleninový,jako dobrý kuchař snad si poradíte,když je polévka husta není problém ji povolit

      04.08.2018 10:08:35

  • vendy
    vendy

    drštková polévka

    Vařila jsem podle receptu a je rychlá a moc dobrá. Děkuji.

    12.01.2018 09:11:58

  • Ferro
    Ferro

    Nemá chybu!

    Z předvařených drštěk podle tohoto receptu a jsem neskutečně spokojen. Navíc jsem přidal jen mrkvičku, protože jiná kořenová doma nebyla. Fakt povedený recept. Jednoduchý, srozumitelný a hlavně - výsledek stojí za to!!

    07.11.2017 14:00:48

  • Smithd590
    Smithd590

    Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea aegedfebdggdekkk

    11.08.2017 08:25:27

  • Lída
    Lída

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Dobrý recept, polévku mám ráda, ale dlouho jsem se ji vyhýbala, odrazovalo mně to opakované vaření a nelibá vůně. Ale u svého řezníka pořizuji dršťky vždy čerstvé a dobře očištěné a k mému překvapení to zase tak moc cítit není, stačí otevřené okno.Vařím 4x, vývar mám vždy schovaný v mrazáku a nejlépe se mi osvědčil ten, který zůstane, když si předvařujeme koleno před pečením. Je velice chutný, nechávám v něm vyvařit i kořenovou zeleninu, cibulku nebo horní část pórku,která zůstává nezpracovaná z jiného vaření, solím a v sítku přidávám celý pepř, nové koření a bobkový list. Všeho dávám z mírou, aby vývar nebyl moc voňavý po zelenině, kterou potom vylovím a použiji na polévku čistý vývar.Podle potřeby(záleží na tom, kolik mám vývaru) přidám čtvrtou vodu z drštěk, ale ta už je v podstatě jen k doplnění množství a polévku nijak zásadně neovlivní. A doma máme rádi česnek, tak tím opravdu nešetřím.Jinak se držím receptu a polévka je skvělá.

    30.06.2017 08:25:20

  • Josef
    Josef

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Do dršťkové polévky nikdy nepoužívám vývar z drštěk, ale vždy
    zvlášť dělám vývar z kostí vepřové/hovězí v poměru 50/50.Třetí i čtvrtá voda je při vaření ještě stále cítit a další voda již nemá zase žádnou chuť vývaru.
    Masox to může trochu vylepšit, ale vývar je vývar. Josef.

    19.04.2017 19:48:44

  • Carlos
    Carlos

    Dršťkovka

    Jelikož manželka mi odmítala tuto báječnou polévku uvařit, tak jsem se rozhodl si ji ukuchtit sám. Díky tomuto receptu to zvládlo i takové kuchařské nemehlo jako jsem já. Polévka se povedla na 1 a možná by ji pochválil i pan Polreich:-) Děkuji.

    22.03.2017 16:00:40

  • zdeněk hamšík
    zdeněk hamšík

    TEN KDO JÍ NEZNÁ HUSTOU NEMĚL BY DOSTAT NA TALÍŘ CCA NABĚRAČKU DRŠTĚK....JE TO PAK TEŽKÉ DO ŽALUDKU.....STAČÍ PĚT ŠEST KOUSKŮ A ZAHUSTIT MOUKOU NEBO ŠKROBEM....

    13.01.2017 00:35:06

  • jack
    jack

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    největší kravina...krájet drštky za syrova na male kousky

    23.09.2016 07:13:29

  • zdenkapivonka
    zdenkapivonka

    Bola víborná a ja ju milujem

    22.09.2016 20:32:31

  • tj
    tj

    Staré recepty uvádějí mezi ingrediencemi kořenovou zeleninu. V průběhu let se nějak vytratila :-(

    19.09.2016 16:38:25

    • Petr
      Petr

      Do držkové v životě zelenina nepatří. To je pak úplně jiná polévka

      04.02.2017 13:59:33

    • Lilian Keilwerth
      Lilian Keilwerth

      Dávám zeleninu a polévka je výborná. Když mám, dám i kousek uzeného. Nesmí ho být moc, aby chuť uzeného nebyla dominantní.
      Když jí vařím, musí jí být kotel, protože mi tu vždy stojí fronta s kastrůlky. �

      25.05.2017 20:17:29

  • František Holý
    František Holý

    dršťková

    Já dávám místo pepře kousek čili papričky, je to zdravější.

    14.09.2016 15:52:13

  • mlynarovic
    mlynarovic

    dršťková polévka

    Dělám léta podobně, ovšem večer před vařením dršťku nakrájím a přes noc ponořím do laciného mléka.Ta je pak krásně bílá a chutná. Kdysi to uvedl ve svém vaření p.Vodochodský, a od té doby ke spokojenosti široké řady známých a příbuzných vařím ve velkém. p.Vodochodský veeeeliké díky za radu.

    13.09.2016 12:46:45

  • Franko
    Franko

    Manžel vyzkoušel tento recept a fakt skvělá!!!

    19.08.2016 20:20:24

  • ustecan (tecka) jul
    ustecan (tecka) jul

    A zelenina - nic?

    Mě se osvědčilo nakonec přidat na jemné nudličky nakrájenou zmrazenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) a nevařit jí moc dlouho, aby byla dobrá na skus! To pak dodá polévce tu úžasnou chuť! A česnekem nešetřím. Ledaže by byl pořádně aromatický, ale ten dovážený z Číny, nebo ze Španělska na náš český nemají! (y) :)

    23.06.2016 11:35:17

  • qwert
    qwert

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Dobrý recept. Mě se osvědčil vývar z mraženého kuřecího na polévku. Přidávám masox, ale celkově mám z 800 g drštek přes 3,2 litru drštkové polévky.

    04.06.2016 19:08:54

  • Pajko
    Pajko

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Dršťky jsou jen a jen dršťky, to zn žaludky hovězího dobytka. Komu nechutnají dršťky tak ať si dělá polévku jakou chce, ale dršťková může být jen z drštěk. Krupicovou kaši také nikdo nedělá z brambor nebo rýže. Pokud je někde na jídelním lístku dršťková polévka a obsluha mi přinese polévku z něčeho jiného asi mu ji hodím na hlavu.

    28.04.2016 11:34:53

    • ustecan (tecka) jul
      ustecan (tecka) jul

      Re: Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      Při dnešní ceně drštěk se nedivím, že některé kuchařky, či kuchaři používají i vepřové kůžičky! Když jsou pořádně uvařené doměkka, jejich přítomnost mi nevadí! :) Leč přítomnost drštěk je nezaměnitelná!

      23.06.2016 11:39:11

  • stavros666
    stavros666

    držťková polévka

    Dělám ji skoro stejně..nepoužívám masoxy a podobné pofidérní ochucovací ingredience a zahušťuji moukou polohrubou..A je také vynikající.Posílám také fotografii mojí porcičky a přeji všem dobré pošušňáníčko....///

    04.04.2016 08:00:52

  • myskasia
    myskasia

    babiččina dršťková polévka

    Uvařeno a je opravdu jako od babicky..... mnam

    22.02.2016 15:18:55

  • Marcela Ernst
    Marcela Ernst

    jakzabranit pachu pri vareni polevky

    Zasadne delam drstky v celku, ale dam je do trouby. Nic nepachne a vari se stejnomerne. Pak je vyndam a zacnu zaklad na plotne. Vyzkousejte,je to pohodicka.

    04.02.2016 16:47:41

  • miroslav krátký
    miroslav krátký

    OK - ale trochu jinak

    postup prakticky stejný, ale držťky vařím vcelku, protože skoro vždy se některé jejich okraje po uvaření ukážou jako nevhodné - až nechutně černé a pod. Takže já je krájím až po uvaření ( nakrájené předem už nejdou roztřídit ) Právě moje žena teď odjela k řezníkovi je koupit a budu v práci vařit. Dobrou chuť. PS : mám kamaráda, který dává přednost hutné české kuchyni včetně držťkové polévky - ale držťky nejí - jen tu polévku.

    04.02.2016 08:46:59

  • eva (tecka) c
    eva (tecka) c

    Je výborná.

    17.01.2016 19:58:33

  • Anna
    Anna

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    ahoj, je pravda že smrdí celej byt, když se to vaří? Dávám si jí ráda v restauracích ale doma jsem jí zatím nedělala, ale chtěla bych překvapit manžela jen mám obavy...jsou nějaký extra tipy jak jí dooprvdy zvládnout? :) Díky

    08.01.2016 20:56:33

    • andulka
      andulka

      Re: Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      To vůbec není pravda .Používám predvarene,je to rychlejší.A ja dávám trochu guláš.koření a sladkou papriku.Jinak je postup stejný.Přeji ať se povede a manželovi chutná.

      12.01.2016 15:37:16

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      kupte vařené nebo předvařené dršťky,jsou i nakrájené ,můžete použít i vepřové žaludky,ty při vaření nejsou tak cítit,hlavně vícekrát slít vodu

      18.01.2016 07:47:20

  • Notorius Maximus
    Notorius Maximus

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Vynikající recept. Díky

    05.01.2016 19:23:08

  • Ladousek
    Ladousek

    Já do toho ještě přidám houby a je to gut!!

    10.11.2015 09:15:33

  • Lior
    Lior

    dršťková

    Nemá chybu, dělám jí téměř stejně, nic ale nevážím, všeho přiměřeně, akorát trochu česneku přidám do jíšky těsně před tím, než jí zaleju vývarem, kostku, nebo dvě masoxu a když odeberu pro potomky, ještě trošku čili. K tomu rohlík a pak hodně pivka.

    20.10.2015 01:46:13

  • Pavel
    Pavel

    drštková polévka

    Babiččin recept je vynikající. Já ještě přidávám vepřové žaludky a vývar připravuji s hovězím žebrem.

    15.10.2015 17:07:27

  • Pavel
    Pavel

    drštková polévka

    Je dobré přidat vepřové žaludky a do vývaru dávám hovězí žebro. Jinak babiččin recept na drštkovou polévku je vynikající.

    15.10.2015 17:05:18

  • pepcad
    pepcad

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    SKVĚLÝ RECEPT!!!

    09.09.2015 16:00:54

  • Zuzka
    Zuzka

    Vynikající

    Tento recept jsem si vybrala ze všech co jsem našla na netu, a už ho používám třetím rokem. Je vynikající, manžel vždy sní strašně rychle :)

    22.07.2015 10:51:30

  • andulka
    andulka

    dtzkova polevka

    Uz po precteni postupu a ingredienci jsem vedelaze jsem vybrala spravnej recept .vynikajici.diky.

    10.05.2015 08:36:10

  • Kudlajs
    Kudlajs

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Dělám tu samou předvařených a nemá chybu, vlastně jo, hned je pryč.

    06.05.2015 19:51:09

  • Radim Sz.
    Radim Sz.

    Uvidime :-D

    zdravim všechny nadšence vařeni dnes skousim vařit tuto polevku z 6 kg držtěk tak uvidime snad se to podaři držte pěsti skody by byly obrovske :-D

    18.04.2015 09:59:33

  • Eva
    Eva

    babičky držtková polévka

    Uvařila jsem polévku podle receptu. Byla výborná. Nejlepší, kterou jsem kdy vařila. Ingredience byly vyvážené a polévka měla říz. Doporučuji

    15.02.2015 12:25:19

  • jaja
    jaja

    zkusiiiim a uz ted se na ni tesiiiim

    10.02.2015 23:32:20

  • Moravanda
    Moravanda

    Přidala jsem jen na kostky nakrájené brambory. Je výborná.

    29.12.2014 13:54:34

  • lantros7
    lantros7

    dršťková polévka

    Já dělám dršťkovou polévku i z vepřového žaludku,a je též výborná.
    Tento recept,bych se nebál nazvat universálním receptem na dršťkovou polévku.

    24.12.2014 02:35:35

  • Ivan Bendl
    Ivan Bendl

    Chytil jsem je

    Uvaril jsem drstkovou polevku a slouzil jsem ji v mistnim Bridge Klubem. No to byl krik, tak jsem rekl ze to je Francouzska polevka. Nic nezbylo.

    26.11.2014 23:43:11

  • Ivan Bendl
    Ivan Bendl

    Chytil jsem je

    Uvaril jsem drstkovou polevku a slouzil jsem ji v mistnim Bridge Klubem. No to byl krik, tak jsem rekl ze to je Francouzska polevka. Nic nezbylo.

    26.11.2014 23:38:27

  • Hedvika
    Hedvika

    Dobrý den byla by sem moc překvapena kdyby mi ta registrace prošla

    20.09.2014 07:14:44

  • Jana
    Jana

    Výborná polévka

    Dršťkovou polévku dle tohoto receptu jsem vařila poprvé a musím opravdu pochválit. Nemá chybu. Dršťkovku máme velmi rádi, manžel by se utloukl. Vařím z předvařených dršťek je to rychlejší. Děkuji autorce/autorovi za recept.

    19.07.2014 09:07:17

  • hatleová alena
    hatleová alena

    mě ty drstky smrdí

    kupuji předvařená a než začnu vařit polévku nechám je převařit a sleji.Pak tolik nesmrdí.

    24.04.2014 13:13:05

  • hanča
    hanča

    drštková polevka

    tuto polévku vařím už léta a je opravdu dobrá.jsem ráda,že se nezapomíná na starý recept.

    21.02.2014 12:26:16

  • Hovez1981
    Hovez1981

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Velice zdařilá varianta této polévky, podle tohoto receptu jsem ji začal vařit a všichni si vždy pošmákli. Díky

    08.02.2014 10:26:49

  • parisse
    parisse

    Děkuju moc za recept,polévka se moc povedla

    21.01.2014 12:02:20

  • Hrouda
    Hrouda

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    Opravdu povedený recept jen jsem vylepšil špetkou pálivé papriky.

    16.12.2013 15:06:29

  • parisse
    parisse

    Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

    moc dobrá polévka i na poprvé se povedla,děkuji

    01.11.2013 19:45:47

  • fenix81
    fenix81

    Uvidíme..... HOKUS POKUS

    30.10.2013 19:40:24

  • Radka
    Radka

    Děkuji. Vařila jsem jí poprvé v životě a povedla se. Dršťky jsem měla předvařené z marketu, takže to bylo šup šup. Výborná!!

    28.09.2013 10:42:23

  • veronika305
    veronika305

    Moc dobré a jednoduché! Akorát to nepřehnat se solí jako já :D

    14.07.2013 11:26:14

  • Džej Ár
    Džej Ár

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    03.06.2013 00:33:35

  • Katka Polanská
    Katka Polanská

    Uvařila jsem z předvařených drštěk a povedlo se. Děkuji.

    01.06.2013 19:51:54

  • martin
    martin

    Výborná

    19.04.2013 12:30:38

  • Pol Reich
    Pol Reich

    Dotaz autorovi

    Kde mám sehnat ten silvý vývar?

    14.04.2013 16:23:37

  • Qvido
    Qvido

    Dobrý recept, ale majoránky i česneku (jak ho mám rád) je moc a chuť se dá podtrhnout špetkou mletého zázvoru. A zelenina se opravdu do této polévky nehodí.

    14.04.2013 11:14:29

  • Verunka Wikki Wagner
    Verunka Wikki Wagner

    Uvarila jsem tuto polevku jiz 2x a vsem velmi chutnala. Je opravdu vynikajici!

    25.03.2013 11:29:48

  • lumik
    lumik

    do pravé drštkové zelenina nepatří,tento recept je výborný

    23.03.2013 11:24:13

  • Quido
    Quido

    Vařím ji s hlívou místo držek, protože bych ji u nás doma jedl sám, ale je výborná.

    01.01.2013 13:39:54

  • Eman
    Eman

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    10.12.2012 08:52:04

  • Eman
    Eman

    Velmi chutná.

    Polévku jsem uvařil, dršťky byly vyprané a předvařené, takže bez většího zápachu. Polévka byla výborná a určitě budu tento recept praktikovat i do budoucna. Děkuji za recept :-)

    10.12.2012 08:50:44

  • maverickr303
    maverickr303

    Babiccina drstkova polevka

    K cibuli jsem pridal jeste celer, mrkev, bobkovy list a cele nove koreni a pepr. A jaka byla? Vyborna a jelikoz jsem uvaril velky hrnec, tak jsem si jeste dve sklenice zavaril a uvidim, jaka bude zavarena za pul roku.

    12.11.2012 04:35:56

  • l (tecka) vitova
    l (tecka) vitova

    Můj první pokus o dršťkovku...a povedlo se :) Je báječná. Děkuji moc za recept!

    04.09.2012 13:36:02

    • Lenka
      Lenka

      Re: Me ty drstky smrdi

      Ahoj, tak ja dneska varim poprve tuto polevku... ty drstky, tak smrdi, kdyz to varim... blee... asi to ani jist nebudu :/

      21.09.2012 11:44:23

  • misak
    misak

    vesnice spočívá v tom ,že drštky jsou pouze na objednávku 3kg/300.- Kč.Takže si ji můžete uvařit na rok - norma je tak 5-6 dkg na porci - a nebo pro celou vesnici.Výhoda tržního hospodářství.
    Jinak dávám trochu kořenové zeleniny /stačí ta mražená pod svíčkovou/ a méně česneku.

    30.08.2012 10:16:27

  • Šárka
    Šárka

    poprvé jsem vařila tuhle polévku a můžu říct, že je fakt výborná. moc děkuji za recept. rozhodně u něj zůstanu

    18.06.2012 17:52:48

  • dajda
    dajda

    děkuji moc, jsem kuchařka z donucení. Nedávno jsme se rozhodli s přítelem bydlet spolu a tak skončilo vyvařování od maminek... právě jsem přemýšlela, čím udělat přítelovi radost a jelikož dršťkovou miluje, tak to byla jasná volba... Děkuji moc za radu....

    21.05.2012 14:08:41

  • Jirka
    Jirka

    Tohle není originál dršťková, tohle je trochu upravená guláškovka, avšak místo masa tam dáváte dršťky. do pravé dršťkovky patří ještě kořenová zelenina na velmi jemno nastrouhaná.

    06.05.2012 17:53:24

    • Jarouš
      Jarouš

      Někdo skutečně dává do dršťkové polévky kořenovou zeleninu, já rozhodně ne. Do dršťkové přidávám trochu mletého zázvoru, do gulášové na odlišení chuti špetku muškátového květu.

      26.05.2012 18:48:36

  • petr
    petr

    I muži mohou být úspěšní s dršťkovou

    Vařím velmi málo, ale rád. Použil jsem předvařené hluboko zmražené dršťky a vaření bylo fantasticky rychlé a efekt fantastický. Pro drštková jak ji pamatuji ještě z dob vysoké školy. Chutnala i mé tchýni. Takže známka = 1.

    26.03.2012 18:26:25

  • emerygable
    emerygable

    Dršťková dobrá,

    jen česneku jsem dal o něcoméně.

    16.03.2012 15:09:48

  • satynkovajana
    satynkovajana

    recept je výborný a hlavně jednoduchý i pro začátečníky doufám že ještě nějaký objevím

    15.03.2012 13:01:34

  • romanbryxi
    romanbryxi

    Jo chutnalo,asi se to povedlo tak jak mělo BB

    06.03.2012 15:30:01

  • Ringo
    Ringo

    už ji vařím asi potřetí a je moc dobrá. Mám výhodu,že jí pro mne zústane dost.Manželka ji nemusí.D ík za recept

    22.02.2012 13:08:55

  • BaSest
    BaSest

    polévka je výborná, dělala jsem jí poprvé, díky za recept ! :-)

    28.01.2012 12:40:13

  • Laďa
    Laďa

    Právě ji vařím, tak snad...ale pokud použijete syrové dršťky, počítejte s tím, že vám to potrvá o hodně déle než 2 hodiny...možná bude lepší je vařit v papiňáku. PS: ta třetí fotka, co to jako je??? :-)

    16.12.2011 18:52:49

  • martina dubská
    martina dubská

    teď jsem dovařila a je to dobrota..díky

    16.12.2011 14:46:52

  • sasafx
    sasafx

    moc dobre!! :)

    14.12.2011 13:12:41

  • Střelec
    Střelec

    tmavá jíška

    Dělám obdobně, mým "fíglem" je hodně zapražená jíška. Aby se tuk v jíšce nepálil upražím mouku na sucho, pak nechám trochu zchladnout a přidám tuk (přepuštěné máslo je bomba) a papriku. Dělám větší množství do zásoby, v lednici vydrží.

    02.11.2011 17:09:54

  • misak
    misak

    přidávám kořenovou zeleninu /více celeru/ a jíšku dělám tmavší.Nejlepší je druhý den.Někdo dává ještě špetku zázvoru.

    14.10.2011 12:43:08

  • popelka79
    popelka79

    Právě jsem dovařila podle receptu... je výborná... a příště zkusím přidat ty morkové kosti... by to nemuselo být špatné... díky za tip.

    17.09.2011 12:04:26

  • Makufka
    Makufka

    Polevku jsem uvaril, povedla se. Mame domaci majoranku, tak polevka ziskala jeste trosku chute navic. Pouzil jsem i mlety cayensky pepr, ktery se hodi i k dobarveni polevky.

    10.09.2011 18:13:07

  • neligrej
    neligrej

    Ta dnes nesklame

    06.09.2011 13:48:11

  • uška
    uška

    "dršťkovka"

    Po této polévce se můžeme doma takzvaně utlouct:-)Také vařívám v papiňáku,je to rychlejší a do poslední vody někdy přidávám 1-2 morkové kosti,pro lepší "grády".Někdy také místo zásmažky použiji gulášovou polévku v prášku,jedno až dvě balení rozmíchané ve vodě-záleží na množství dělané polévky.Je to též jedna z dobrých verzí této lahodné pochutiny!

    29.08.2011 21:07:22

  • LenkaM23
    LenkaM23

    Dělala jsem poprve a podle receptu se moc povedla, jen jsem dala trochu pálivé papriky.

    06.08.2011 14:47:03

  • Daniela
    Daniela

    Varila jsem ji poprve, udelala jsem ji presne dle receptu a fakt vyborneeee:-)))))))

    26.07.2011 08:30:56

  • neligrej
    neligrej

    Dnes jako hlavní chod,pak jen koláč s meruňkami

    20.07.2011 07:54:52

  • BŠ

    Dotaz redakci

    Jak se dělá ten silvý vývar? To mám povařit Sylvu?

    13.05.2011 10:54:05

  • zdenek hanus
    zdenek hanus

    babiccina,moje upravena

    zrovna ji dodelavam uz se nemuzu dockat,delam ji z predvarenych drstek a pridam mrkev,petrzel a trochu ostre slovenske papriky,nema to chybu,zitra mame posezeni vte nasi male,tak ji beru sebou.

    02.05.2011 21:06:44

  • pecaii
    pecaii

    dršťková polévka

    Výborná. Prostě od babičky.

    17.04.2011 11:02:25

  • Lucie
    Lucie

    Je dobrá,ale já když mám vařené dršťky tak už je nepředvařuji ony se pak rozpadnou na malé kusy a přidávám trochu palívé papriky ,ale to je nachuťi každého s nás.

    05.04.2011 16:06:07

  • Zdenál
    Zdenál

    dršťková polévka

    Jak na ni?
    důležitý je výběr syrových drštěk, musí být dobře očištěné, jsou bílé-či slonová kost, okraje , které jsou zbarvené zeleně okrájíme, stejně tak jakékoliv zelené místo z rubové strany před vařením. Držky, které byly špatně vyčištěny po porážce dobytčete, už nikdo nespraví a nevyčistí. Samosebou nesmí smrdět. Držky vařím v tlakovém hrnci, nejdříve 15 minut bez poklice, vodu vyleji a držky propláchnu, potom vařím už pod tlakem, ale poklici zavírám po převaření, nesmím jej mít plný, jen do 2/3, vařím asi 2 hodiny,(nebo předvařené dršťky) přidám sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření,cibuli, kořenovou zeleninu a dovařím do změknutí. Čím měkčí, tím lepší.
    Na růžové cibulce usmažené na sádle, zpěním mouku na tmavší jíšku a do chladnoucí vmíchám sladkou a špetku pálivé mleté papriky.Rozředím vývarem z drštěk,přidám lžíci rajského protlaku, můžu přidat kostku masoxu, vložím na nudličky nakrájené dršťky,(komu to nevadí, pokrájí také kořenovou zeleninu) prolisovaný česnek a drcenou majoránku a asi 15 minut nechám na mírném ohni provařit.Můžeme dochutit sypkým polévkovým kořením. Polévka by měla být řidší konzistence s bohatým obsahem drštěk, červené barvy , na povrchu plovoucí majoránka v tukových okách. Podáváme s čerstvým, slaným rohlíkem.

    25.03.2011 07:49:56

  • Anna R.
    Anna R.

    Zkuste jinak

    Nedávno jsem v Polsku ochutnnala dršťkovou polévku jako vývar. V podstatě to byla klasika jak jí známe my, ovšem bez papriky a bez mouky. Chuťově výborné a já vítám, že je to bez té mouky. Už jsem vařila i doma a nemá to chybu.

    19.03.2011 08:32:21

  • martixa
    martixa

    já ještě na radu babičky,před vařením dršťky drhnu solí a do poslední vody přidám k dršťkám jednu hovězí a jednu špikovou kost,polévce to přidá na chuti a síle.A právě jdu na to a už se nemůžu dočkat. :)

    10.03.2011 10:55:55

  • simona
    simona

    aby drštky změkly přidejte na špičku nože prášek do pečiva

    08.03.2011 11:58:12

  • janina
    janina

    drstkova polevka

    jsem rada ze nekdo poradil zase neco navic jako s tou uzenou mletou paprikou zkusim priste a doufam ze ji sezenu a ja treba mam dneska problem aby me drstky zmekli varila jsem ve 3 vodach a stale nechteji zmeknout vi nekdo nejaky figl????dekuji predem za odpoved

    23.02.2011 12:13:18

  • kcanik
    kcanik

    Je dobrá, ale je dobré do ní dát vývar z drštek.

    08.02.2011 13:16:12

  • Ivan
    Ivan

    Recept jak ho znam

    Recept je spravny a osobne mne vzdy tahnou recepty starsich generaci. Nejsem priznivcem meneni receptu ale pokud se tento mnoha lidem zamlouva mam maly doplnek. A sice moje znama po pulhodine vareni vse vyhodila neb ji smrdela cela kuchyn. Od te doby ji nezkusila. Ja mam svuj vlastni kerik bobkoveho listu a hned pri prvnim vareni pridam 1-2 cerstve listy a skrojek cerstveho zazvoru. Okamzite se zmeni odpudive aroma po kuchyni na daleko prijatelnejsi! Myslim ze to pochazi z dob kdy neexistovalo dobre chlazeni masa a tim se zapachy maskovaly. Ovsem ze to prida i na vyraznejsi chuti. Trochu mlade mrkvicky zase prida trochu barvy coz lahodi oku!

    29.12.2010 21:21:06

  • votrok
    votrok

    K příspěvku dowedaa


    Polévka je většinou určena ke konzumaci, nikoliv k očuchávání. Olomoucké tvarůžky většině také nevoní. Pokud budete držťky prát, až přestanou smrdět, tak dostanete kapalinu bez zápachu, ale naprosto bez chuti. Sám jsem si to zkusil. Dobrá polévka má svérázný čmuch.

    08.12.2010 15:29:22

    • Hawranek
      Hawranek

      dršťky jsem třikrát vyprala a třikrát jsem vyměnila vodu při vaření, ale toho, že by ztratily chuť, jsem si opravdu nevšimla. pokud chcete vylepšit chu´t polévky, kupte si kuřecí polévkovou směs nebo hřbety, nechte je uvařit spolu s dršťkami (ale až tak při druhý vodě), maso potom oberte a přidejte s dršŤkama do polévky. tak to dělám já ;)

      08.12.2010 18:59:06

  • Hawranek
    Hawranek

    Vařila jsem dršťkovou polévku poprvé a jsem si už teď jistá, že budu používat jen a jen tento recept a že jej předám i svým dětem. Polévka byla prostě výborná, i přítel ji pochválil a to je co říct ;)

    29.11.2010 21:20:01

  • dowedaa
    dowedaa

    řádně vyprat

    jj, hlavně to udělejte podle návodu "Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát)" - polévka je výborná ale smrdí jako vývar z ukrajinskejch ponožek :-/

    18.10.2010 18:23:11

  • Ladis-s
    Ladis-s

    První dršťková

    První pokus s drťkovou polévkou a je vynikající!

    18.05.2010 13:37:45

  • Jitka Helešicová
    Jitka Helešicová

    Musím opravdu pochválit tento recept,vařila jsem dršťkovou poprvé na toužebné přání manžela a byl 100%spokojený!Přidávala jsem také kostku masoxu.Zdravím J.

    07.05.2010 17:47:02

  • radim
    radim

    dík za tip ;)

    dal jsem tam akorát navíc rovnou do zasmažky plechovku rajčatového protlaku a potom na dochucení čerstvě nadrcený kmín... jo a dával jsem víc pálivé než sladké papriky(mám rád pikantní) ale jinak je výborná zrovna jsem dojedl ;) mějte se a dobrou chuť

    06.03.2010 15:26:18

  • Andrej
    Andrej

    Varil jsem drztkovou poprve v zivote. Ze vsech receptu na netu mi tenhle prisel nejsympatictejsi a... opravdu se povedla presne jak jsem si predstavoval domaci drztkovou. Ochutnal jsem jich hodne a tahle patrila k tem nejlepsim. Jen tu papriku jsem krome lahudkove jeste doplnil i palivou, aby chut byla mirne pikantni. Jinak vse presne dle receptu. Moc dekuji!!!

    20.09.2009 18:23:19

  • Poutník
    Poutník

    Konečně...

    ...dršťková polévka, jak si ji pamatuju. Moc díky za recept.

    19.07.2009 18:02:26

  • Kejklir
    Kejklir

    Děkuji za skvělý recept... Polévka je výborá, do vývaru jsem přidal ještě 30dkg slaniny, dala vývaru lahodnou chut...pak jsem uvařenou zeleninu a slaninu(jenmom to tlusté maso, bylo jak dortík) rozmixoval a použil to k dohuštění polévky (samozřejmě jišku jsem tam dal taky :)... Ta slanina tomu fakt dala moc dobrou masovou chuť...a taky doporučuji použít uzenou mletou papriku, taky tomu dost dá :)

    30.04.2009 13:46:07

  • Janeba
    Janeba

    Uvařila jsem Vaši dršťkovou, ale použila jsem hlívu ústřičnou a 1 kostku masoxu. Byla výborná.

    30.03.2009 18:09:11

  • venicce
    venicce

    Dneska jsem uvarila polevku podle vaseho receptu a vybornyyyyyy, priteli chutnala a to je co rict protoze jina nez od maminky mu nechutna..... vyborna davam 1*

    31.01.2009 11:38:38

  • pepino555
    pepino555

    Vazkouším tento recept v sobotu a dám vědět jak se povedla.

    23.10.2008 10:11:22

Nalezeno receptů: 169

Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.