reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    755×

    4,6 755
  • 2 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 168
    • Josef
      Josef

      Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      Do dršťkové polévky nikdy nepoužívám vývar z drštěk, ale vždy
      zvlášť dělám vývar z kostí vepřové/hovězí v poměru 50/50.Třetí i čtvrtá voda je při vaření ještě stále cítit a další voda již nemá zase žádnou chuť vývaru.
      Masox to může trochu vylepšit, ale vývar je vývar. Josef.

      19.04.2017 19:48:44

    • Carlos
      Carlos

      Dršťkovka

      Jelikož manželka mi odmítala tuto báječnou polévku uvařit, tak jsem se rozhodl si ji ukuchtit sám. Díky tomuto receptu to zvládlo i takové kuchařské nemehlo jako jsem já. Polévka se povedla na 1 a možná by ji pochválil i pan Polreich:-) Děkuji.

      22.03.2017 16:00:40

    • jack
      jack

      Komentář k receptu Babiččina dršťková polévka

      největší kravina...krájet drštky za syrova na male kousky

      23.09.2016 07:13:29


    • zdenkapivonka
      zdenkapivonka

      Bola víborná a ja ju milujem

      22.09.2016 20:32:31

    • František Holý
      František Holý

      dršťková

      Já dávám místo pepře kousek čili papričky, je to zdravější.

      14.09.2016 15:52:13

    • mlynarovic
      mlynarovic

      dršťková polévka

      Dělám léta podobně, ovšem večer před vařením dršťku nakrájím a přes noc ponořím do laciného mléka.Ta je pak krásně bílá a chutná. Kdysi to uvedl ve svém vaření p.Vodochodský, a od té doby ke spokojenosti široké řady známých a příbuzných vařím ve velkém. p.Vodochodský veeeeliké díky za radu.

      13.09.2016 12:46:45

    • Franko
      Franko

      Manžel vyzkoušel tento recept a fakt skvělá!!!

      19.08.2016 20:20:24

    Nalezeno receptů: 168

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.