reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    934×

    4,6 934
  • 2 hod

  • 102×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 174
    • simona
      simona

      aby drštky změkly přidejte na špičku nože prášek do pečiva

      08.03.2011 11:58:12

    • janina
      janina

      drstkova polevka

      jsem rada ze nekdo poradil zase neco navic jako s tou uzenou mletou paprikou zkusim priste a doufam ze ji sezenu a ja treba mam dneska problem aby me drstky zmekli varila jsem ve 3 vodach a stale nechteji zmeknout vi nekdo nejaky figl????dekuji predem za odpoved

      23.02.2011 12:13:18

      • Kuba
        Kuba

        Re: drstkova polevka

        Zkuste použít předvařené mražené dršťky, mám s nimi ty nejlepší zkušenosti ;-)

        08.03.2011 09:03:47


    • kcanik
      kcanik

      Je dobrá, ale je dobré do ní dát vývar z drštek.

      08.02.2011 13:16:12

    • Ivan
      Ivan

      Recept jak ho znam

      Recept je spravny a osobne mne vzdy tahnou recepty starsich generaci. Nejsem priznivcem meneni receptu ale pokud se tento mnoha lidem zamlouva mam maly doplnek. A sice moje znama po pulhodine vareni vse vyhodila neb ji smrdela cela kuchyn. Od te doby ji nezkusila. Ja mam svuj vlastni kerik bobkoveho listu a hned pri prvnim vareni pridam 1-2 cerstve listy a skrojek cerstveho zazvoru. Okamzite se zmeni odpudive aroma po kuchyni na daleko prijatelnejsi! Myslim ze to pochazi z dob kdy neexistovalo dobre chlazeni masa a tim se zapachy maskovaly. Ovsem ze to prida i na vyraznejsi chuti. Trochu mlade mrkvicky zase prida trochu barvy coz lahodi oku!

      29.12.2010 21:21:06

    • votrok
      votrok

      K příspěvku dowedaa


      Polévka je většinou určena ke konzumaci, nikoliv k očuchávání. Olomoucké tvarůžky většině také nevoní. Pokud budete držťky prát, až přestanou smrdět, tak dostanete kapalinu bez zápachu, ale naprosto bez chuti. Sám jsem si to zkusil. Dobrá polévka má svérázný čmuch.

      08.12.2010 15:29:22

      • Hawranek
        Hawranek

        dršťky jsem třikrát vyprala a třikrát jsem vyměnila vodu při vaření, ale toho, že by ztratily chuť, jsem si opravdu nevšimla. pokud chcete vylepšit chu´t polévky, kupte si kuřecí polévkovou směs nebo hřbety, nechte je uvařit spolu s dršťkami (ale až tak při druhý vodě), maso potom oberte a přidejte s dršŤkama do polévky. tak to dělám já ;)

        08.12.2010 18:59:06

    • Hawranek
      Hawranek

      Vařila jsem dršťkovou polévku poprvé a jsem si už teď jistá, že budu používat jen a jen tento recept a že jej předám i svým dětem. Polévka byla prostě výborná, i přítel ji pochválil a to je co říct ;)

      29.11.2010 21:20:01


    Nalezeno receptů: 174

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.