reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    810×

    4,6 810
  • 2 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 169
    • Laďa
      Laďa

      Právě ji vařím, tak snad...ale pokud použijete syrové dršťky, počítejte s tím, že vám to potrvá o hodně déle než 2 hodiny...možná bude lepší je vařit v papiňáku. PS: ta třetí fotka, co to jako je??? :-)

      16.12.2011 18:52:49

    • martina dubská
      martina dubská

      teď jsem dovařila a je to dobrota..díky

      16.12.2011 14:46:52


    • sasafx
      sasafx

      moc dobre!! :)

      14.12.2011 13:12:41

    • Střelec
      Střelec

      tmavá jíška

      Dělám obdobně, mým "fíglem" je hodně zapražená jíška. Aby se tuk v jíšce nepálil upražím mouku na sucho, pak nechám trochu zchladnout a přidám tuk (přepuštěné máslo je bomba) a papriku. Dělám větší množství do zásoby, v lednici vydrží.

      02.11.2011 17:09:54

    • misak
      misak

      přidávám kořenovou zeleninu /více celeru/ a jíšku dělám tmavší.Nejlepší je druhý den.Někdo dává ještě špetku zázvoru.

      14.10.2011 12:43:08

    • popelka79
      popelka79

      Právě jsem dovařila podle receptu... je výborná... a příště zkusím přidat ty morkové kosti... by to nemuselo být špatné... díky za tip.

      17.09.2011 12:04:26


    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.