reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Babiččina dršťková polévka

Recept na polévku od začátku do konce pro každou začínající kuchařku.


  • 4,6

    809×

    4,6 809
  • 2 hod

  • 99×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Dršťky dobře vypereme v několika vodách (nejméně třikrát), nakrájíme na menší kousky (ne nadrobno) a vložíme do vlažné vody. Vodu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pok vodu vylijeme a vyměníme za novou. Znovu uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Takto by se voda měla vyměnit nejméně třikrát. Poslední vodu osolíme a dršťky dovaříme doměkka. Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky scedíme a necháme vychladnout.

Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a osmahneme ji. Jíšku zalijeme vývarem (případně použijeme vývar z drštěk) a necháme 30 minut provařit. Česnek prolisujeme do polévky. Přidáme sůl, pepř, kmín i rozemnutou majoránku.

Do polévkového základu přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Dobře provařenou polévku poznáme podle toho, že tuk vyplave na povrch.

Hotovou dršťkovou polévku na talířích můžeme dozdobit čerstvou majoránkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Babiččina dršťková polévka

    Celkový počet komentářů: 169
    • Katka Polanská
      Katka Polanská

      Uvařila jsem z předvařených drštěk a povedlo se. Děkuji.

      01.06.2013 19:51:54

    • martin
      martin

      Výborná

      19.04.2013 12:30:38

    • Qvido
      Qvido

      Dobrý recept, ale majoránky i česneku (jak ho mám rád) je moc a chuť se dá podtrhnout špetkou mletého zázvoru. A zelenina se opravdu do této polévky nehodí.

      14.04.2013 11:14:29


    • Verunka Wikki Wagner
      Verunka Wikki Wagner

      Uvarila jsem tuto polevku jiz 2x a vsem velmi chutnala. Je opravdu vynikajici!

      25.03.2013 11:29:48

    • lumik
      lumik

      do pravé drštkové zelenina nepatří,tento recept je výborný

      23.03.2013 11:24:13

    • Quido
      Quido

      Vařím ji s hlívou místo držek, protože bych ji u nás doma jedl sám, ale je výborná.

      01.01.2013 13:39:54

    • Eman
      Eman

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.12.2012 08:52:04

    • Eman
      Eman

      Velmi chutná.

      Polévku jsem uvařil, dršťky byly vyprané a předvařené, takže bez většího zápachu. Polévka byla výborná a určitě budu tento recept praktikovat i do budoucna. Děkuji za recept :-)

      10.12.2012 08:50:44

    • maverickr303
      maverickr303

      Babiccina drstkova polevka

      K cibuli jsem pridal jeste celer, mrkev, bobkovy list a cele nove koreni a pepr. A jaka byla? Vyborna a jelikoz jsem uvaril velky hrnec, tak jsem si jeste dve sklenice zavaril a uvidim, jaka bude zavarena za pul roku.

      12.11.2012 04:35:56

    • misak
      misak

      vesnice spočívá v tom ,že drštky jsou pouze na objednávku 3kg/300.- Kč.Takže si ji můžete uvařit na rok - norma je tak 5-6 dkg na porci - a nebo pro celou vesnici.Výhoda tržního hospodářství.
      Jinak dávám trochu kořenové zeleniny /stačí ta mražená pod svíčkovou/ a méně česneku.

      30.08.2012 10:16:27


    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Babiččina dršťková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.